Teknovation Logo
robot

 
  • Ishøj Mekaniskes direktør Allan Rasmussen inviterer folkeskoleelever i lokalområdet på besøg, og holder også oplæg på skoler for 9. og 10. klasser for at fortælle om erhvervsuddannelserne. (Foto: ErhvervsCentret i Greve)

20. november 2019, kl. 12:19 

Inspirerer skoleelever til at vælge erhvervsuddannelse

I samarbejde med Ungecentret ved Greve Kommune og syv lokale folkeskoler inspirerer maskinfabrikken Ishøj Mekaniske unge elever til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse.


Danmark har brug for, at flere unge vælger at blive håndværkere og mellemteknikere. Og ifølge direktør Allan Rasmussen, Ishøj Mekaniske A/S, Greve, vil det være en fordel for mange unge at springe gymnasiet over:

”I Ishøj Mekaniske og mange andre lokale virksomheder får vi brug for flere faglærte folk i de kommende år, hvis vi skal følge med udviklingen på arbejdsmarkedet. 26 procent af de unge, der tager en afsluttende studentereksamen, ’ender’ som ufaglærte. Det mener jeg, er et udtryk for, at mange elever nok burde have overvejet et andet uddannelsesvalg,” lyder det fra Allan Rasmussen, som fortsætter:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”At bruge tre år på gymnasiet og bagefter tage en erhvervsuddannelse er spild af tid og af vores uddannelsesressourcer, så vi skal sørge for at motivere flere af de unge til at vælge rigtigt fra starten”.

Ifølge Allan Rasmussen er forudsætningen, at de unge skal have mere viden om erhvervsuddannelsernes muligheder, som kan betyde et tilvalg af håndværk og industrifagene i stedet for at gå i gymnasiet:

”Min ambition er at få flere unge mennesker i folkeskolen til at diskutere erhvervsuddannelse som et uddannelsesvalg med deres forældre ved at fortælle dem om erhvervsuddannelsernes mange muligheder. Derfor inviterer vi eleverne indenfor på vores maskinfabrik hos Ishøj Mekaniske, så de ved selvsyn kan se, hvordan vi arbejder her og få mere at vide om vores jobs og karrieremuligheder”.

Her i efteråret har Ishøj Mekaniske haft sit første besøg af elever fra syv af Greve Kommunes forskellige folkeskoler. Allan Rasmussen fortalte dem om Ishøj Mekaniskes historie som familieejet virksomhed, og eleverne fik en grundig rundvisning i produktionen og så nærmere på Ishøj Mekaniskes CNC-langdrejere og -automatdrejecentre og -fræsemaskiner.

”Det var spændende at fortælle om vores dagligdag, produktion og vise eleverne rundt i produktionen. Flere kom ud med en bedre idé om, hvordan vi som industriteknikere bearbejder fræste og drejede emner i rustfri stål, aluminium, messing, plast mm., og hvad emnerne bruges til i praksis,” fortæller han.

Allan Rasmussen har også holdt foredrag for 70 elever på Greve 10. klasse om erhvervsuddannelsernes muligheder, og til januar får Ishøj Mekaniske flere elever fra 9. klasser på besøg.

”Som direktør for en produktionsvirksomhed i Greve ser jeg det som et socialt ansvar at være med til at fortælle de unge om deres uddannelsesmuligheder. Hvis bare en elev finder frem til netop den erhvervsuddannelse, som giver ham eller hende et spændende arbejdsliv, har jeg været med til at gøre en stor forskel,” fortæller Allan Rasmussen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik