Teknovation Logo
robot

 
  • Hver eller hver anden uge holder medarbejderne i produktionen hos Hjernø et afdelingsmøde. Og det er tid og penge godt givet ud, fremhæves det.

16. oktober 2019, kl. 14:21 

Værktøjsmagersucces med afdelingsmøder

Afdelingsmøder er dyre, men de sikrer et godt arbejdsmiljø. Det er konklusionen hos værktøjsmageren Hjernø i Odense.


Den fremgangsrige fynske værktøjsmager Hjernø A/S' tre afdelinger i produktionen holder fast henover måneden flere afdelingsmøder.

Selvom møderne kommer oven i de øvrige møder, der afholdes i løbet af en i forvejen travl arbejdsuge, er tiden godt givet ud. Også selvom afdelingsmøderne årligt koster en lille million kroner på bunden i tabt arbejdstid, fremhæver virksomheden.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Fra et omkostningssynspunkt kan jeg godt pibe over det, det koster, men jeg accepterer, at den slags møder er nødvendige for at drive en moderne virksomhed, hvor vi hele tiden evaluerer og effektiviserer, men også husker at have fokus på medarbejdernes sociale trivsel,” udtaler direktør, Aage Agergaard.

Møderne, der ledes af Hjernøs Tool Shop Manager Kristian Jessen Hansen, indledes med en teknisk og produktionsplanlægningsmæssig dagsorden. Men det er samtidig en oplagt mulighed for at komme rundt om de mere bløde værdier som arbejdsmiljø og generel trivsel.

”Jeg slutter altid af med spørgsmålet: Hvordan har I det?,” siger Kristian Jessen Hansen.

”Det kan virke klicheagtigt, men på den måde får jeg umiddelbar respons på, hvordan medarbejderne har det, og hvad der optager dem den pågældende uge.”

For Tool Shop Manageren er møderne samtidig en brugbar ventil i forhold til at få luftet ud i eventuelle udfordringer og problematikker i afdelingen:

”Det har vist sig, at møderne er alle pengene værd, fordi vi får kommunikeret en masse viden ud på ét bestemt tidspunkt. Vi får luftet ud i store og små problemstillinger og skal ikke bruge en masse ekstra tid på dem i løbet af dagen, så på den måde undgår vi en masse små afbrydelser i løbet af arbejdsdagen,” siger han, og tilføjer:

”Så selvom det kan være svært at gøre værdien af sådan nogle møder op, er det vigtigt at holde sig for øje, at det ville blive endnu dyrere, hvis ikke vi holdt dem.”


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media