Teknovation Logo
robot

 
  • Italiens ambassadør i Danmark, Luigi Ferrari (første f.v), kom forbi og hilste på Leonardo de Chiffre (anden f.v.) ved frokosttid. Her står de to sammen med blandt andre institutdirektør ved DTU Mekanik, Hans Nørgaard Hansen (t.h), der er en af Leonardo De Chiffres tidligere elever.

7. oktober 2019, kl. 15:03 

Leonardo De Chiffre værdigt hædret

Fredag blev der i anledningen af DTU-professor Leonardo De Chiffres overgang til pension afholdt et seminar om metalbearbejdning og geometrisk måling. Det har været hans to store forskningsområder under de mange års ansættelse ved universitetet i Lyngby.


I alt blev det til 45 år som medarbejder på DTU for Leonardo De Chiffre, hvilket han på dagen berettede om i indlægget '45 Years of Teaching and Research in Metal Cutting and Geometrical Metrology', hvor han også fortalte om sin tætte tilknytning til Università di Padova i Italien.

Endvidere kunne han på dagen afsløre, at han den 12. juni blev tildelt ridderkorset af Dannebrogordenen, samt at han har til hensigt at fortsætte sit virke som professor emeritus. At der var tale om en udsædvanlig dag understregedes af, at Italiens ambassadør i Danmark, Luigi Ferrari, kom forbi og hilste på professoeren, der har italiensk rødder.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


På dagen havde en række internationale kapaciteter desuden meldt sig som oplægsholdere om forskellige faglige emner herunder professor ved Physikalisch-Technische Bundesanstalt, Deutschland, Harald Bosse, der fortalte om de seneste ændringer af SI-enhedssystemet. Professor ved University of Nottingham, Dragos Axinte, der fortalte om eksempelvis aktuelle muligheder for at afprøve spåntagningsprocesser. Og så professor ved Università di Padova, Enrico Savio, der berettede om blandt andet nye måder for måling inden for avancerede fremstillingsmetoder.

Fra industrien i Danmark bidrog Senior R&D Engineer hos Novo Nordisk, ph.d. mech., Jan L. Andreasen, med indlægget 'Industrial Applications of Surface Characterization and Computed Tomography', og fortalt om sit mangeårige samarbejde med Leonardo på DTU i lyngby, hvor han er uddannet og tidligere har været ansat.

Efter de faglige præsentationer afholdtes en større reception i DTU-bygningen 101A på første sal, og tovholder for arrangementet var institutdirektør ved DTU Mekanik, Hans Nørgaard Hansen, der også bød de fremmødt velkommen på dagen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik