Teknovation Logo
robot

 
  • I andet kvartal er ordrerindgangen igen mere end tyve procent lavere end sidste års stærke tal," konstaterer Dr. Wilfried Schäfer.

19. august 2019, kl. 07:16 

Europæiske værktøjsmaskinordrer mindst påvirket af handelsuro

Ordrer fra Eurozone-landene til de tyske værktøjsmaskinproducenter faldt med 'kun' 5 procent i løbet af de første seks måneder af året, i forhold til 2019, mens ordrer fra lande uden for euro-området faldt med hele 28 procent, konstaterer den tyske værktøjsmaskinfabrikantforening, VDW.


Verein Deutscher Werkzeugsmaschinenfabriken, VDW, fremhæver, at de europæiske kunder stadig performer stærkest i et presset marked, selv om det tyske hjemmemarkedenu også er ramt med en samlet nedgang på 19 procent over de senese seks måneder. Ikke-euroområdet faldt med 28 procent, noterer VDW-direktør, dr. Wilfried Schäfer, i forlængelse af indberetningerne fra medlemsskaren.

Værktøjsmaskinindustrien er således ikke immun over for de faktorer, der skaber så meget turbulens i den globale økonomi som helhed, og som i øjeblikket er genstand for meget diskussion, påpeger han, og udtaler:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Vi er i den samme båd som de andre store internationale leverandører. Ordrer af værktøjsmaskiner er kollapset over hele verden. Mange lande er nu nødt til at betale prisen for de næsten daglige internationale tvister, som politikere vælger.”

Værktøjsmaskinsektoren er en ren leverandør af kapitalvarer og udstyr til industrien og er som sådan udsat for pres fra svag efterspørgsel i de store kundesektorer som ingeniørbranchen og bilindustrien. Sidstnævnte gennemgår derudover en langvarig periode med usikkerhed som et resultat af den tentative transformationsproces mod nye drivteknologier og skærer ned investeringerne i overensstemmelse hermed, konstaterer VDW.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik