Teknovation Logo
robot

 
  • Den grafiske illustration viser hvor i landet de enkelte supportteams (blå) hører hjemme. På disse uddannelsessteder kan eleverne tage Grundforløb (grøn) og/eller Hovedforløb (orange). (Illustration: Horisont Grafisk)

12. juni 2019, kl. 14:42 

Landsdækkende industritekniker.nu-indsats

Med en aktuel indlemmelse af yderligere fire lokale supportteams, og yderligere et på vej, kan industritekniker.nu-initiativet nu kalde sig landsdækkende. 


Initiativet industritekniker.nu kipper aktuelt med flaget, efter at yderligere fire supportteams er kommet med i støtteforeningen. Det drejer sig om Supportteams for industriteknikeruddannelsen ved henholdsvis EUC Syd i Sønderborg, Aarhus Tech, Uddannelsescenter Holstebro og EUC Nordvest i Thisted. Opstart med Skive College er netop blevet søsat, og denne skole bliver supportteam nummer 14 på landsplan.

Et supportteam er geografisk knyttet til en teknisk skole. Det er skoler, hvor eleverne i langt de fleste tilfælde kan færdiggøre deres uddannelse som industritekniker med Hovedforløb (HF). På nogle tekniske skoler kan eleverne dog kun tage Grundforløb (GF). Uddannelsen som værktøjsmager kan tages på to erhvervsskoler, og der er Skive College samt Next i København. 

Tiltagets erhvervs- og uddannelseskonsulent, Preben Nyhus, glæder sig over tilslutningen, som betyder meget for arbejdet med at hverve de unge mennesker. Innitiativet er jo sat i verden med det eneste formål at få flere unge mennesker til at vælge uddannelsen som industritekniker eller værktøjsmager, påpeger Preben Nyhus.

Ud over de 14 supportteams er 114 virksomheder med i foreningen, som også har fået økonomisk støtte fra flere forskellige fonde.

Sammen med de 14 supportteams arbejder industritekniker.nu med at udbrede kendskabet til industritekniker- og værktøjsmageruddannelsen over for blandt andet folkeskolens afgangsklasser, gymnasier og jobcentre.

Supportteamsene hjælper også gerne med at skaffe praktikpladser. De udveksler erfaringer med erhvervsskolerne for at skabe arbejdskraft i topklasse og hjælper med at få finansiering på plads af teknologifremmende tiltag på de enkelte erhvervsskoler, oplyser Preben Nyhus. 

jn


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

Mest læste

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik