Teknovation Logo
robot

 
  • 38 elever står lige nu og mangler en praktikplads og kan ikke komme videre til Hovedforløb. Mathias Madsen er med sin læreplads hos MJC Metal i Esbjerg en af de heldige, der er gået videre i uddannelsen som industritekniker. (Foto: Industritekniker.nu)

14. maj 2019, kl. 07:00 

Opråb: Der mangler praktikpladser

Industritekniker.nu kommer med et opråb til virksomhederne. En rundringning til fire tekniske skoler viser, at 38 elever mangler praktikpladser.


Antallet af unge mennesker, der går i gang med uddannelsen som industritekniker, er steget i et støt tempo de sidste år.

Industritekniker.nu forventer, at antallet af elever, der begynder på Grundforløb 2 i år, passerer 500 elever. Det er så dobbelt så mange som i 2010. Men, nu er der noget, der tyder på, at der bliver stukket en kæp i fremgangshjulet. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Situationen er meget kritisk. Og det er nyt for os, at så mange unge mennesker sidder rundt om i landet på de tekniske skoler og ikke kan få en praktikplads. Vi taler om 38 elever, og det er alt for mange, ” siger Preben Nyhus, der er erhvervs- og uddannelseskonsulent hos Industritekniker.nu.

Støtteforeningen har foretaget en rundringning til fire tekniske skoler i Jylland, som til sammen står og mangler de 38 praktikpladser.

”Vi kan se en uheldig tendens, som viser, at de store virksomheder lurepasser og ikke tager de lærlinge, de reelt har brug for. I stedet hapser virksomhederne dem, når de har fået deres svendebrev og giver dem en lønpakke og frynsegoder, som de små virksomheder slet ikke kan tilbyde,” påpeger Preben Nyhus, der frygter, at den samlede mangel på praktikpladser i Danmark er langt højere.

Konsekvensen er, at eleverne ikke kan komme videre fra Grundforløb 2 til Hovedforløb. Det kan betyde, forklarer Preben Nyhus, at de skal i skolepraktik, som ikke er en attraktiv ordning for eleverne, og at de i værste fald dropper ud af studiet.

”Mange af de store virksomheder siger ét, men gør noget andet. De taler hele tiden om, hvor svært det er at finde kvalificeret arbejdskraft, og at det på sigt kan få kolossale konsekvenser for fagets eksistens. Derfor opfordrer vi dem til at tage ansvar og ansætte de lærlinge, de har brug for,” fremhæver han.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik