Teknovation Logo
robot

 
  • De seneste muligheder med Mazaks Smooth Monitor AX-software blev demonstreret af applikationstekniker Brian Karlsen, Mazak.

7. maj 2019, kl. 18:22 

DAMRC-spåntagningsdag i MADE-regi

Tirsdag løb Manufacturing Academy of Denmark, MADE's første Open Lab-event, dedikeret til spåntagning, af stablen hos Danish Advanced Manufacturing Reserach Center, DAMRC, i Herning.


Manufacturing Academy of Denmark, MADE, blev i december udnævnt til Innovationsnetværket for Fremtidens Produktion og tirsdag tog organisationen sin rolle på sig i forhold til at belyse nogle af de seneste muligheder for spåntagende virksomheder.

Ved arrangementet blev en række aspekter inden for spåntagningsområdet gennemgået med oplæg og demonstreret live i de lyse haller i det midtjyske. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


På CNC-maskinsiden blev Industrie 4.0-tiltag med overvågning af Mazaks CNC-maskiner præsenteret, og blandt en række andre teknologier fremhævedes også muligheden for øget værktøjsudhæng for øget produktivitet med eksempelvis en endefræser.

Fra Teknologisk Instituts Tribologicenter præsenterede centerchef, Lars Pleth Nielsen, dét, han betegner som næste generation af højtydende værktøjscoatings til bearbejdning i eksempelvis rustfrit stål.

Konkret er tre lovende hårde coatings senest blevet udviklet hos TI ved hjælp af den seneste belægningsteknologi baseret på den høtydende HiPIMS-belægningsteknologi, som centeret nu har to maskiner af.

På forskningssiden kommer også Associate Professor ved DTU Mekanik, Guido Tosello, der fortæller om de seneste forskningsresultater inden for nye produktionsprocesser og med fokus på, hvordan man kan optimere processer og øge overfladekvaliteter. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik