Teknovation Logo
robot

 
  • Den netop installerede DMG MORI CTX800 Beta på TECH COLLEGE giver områdets virksomheder mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med blandt andet MTM- og Industrie 4.0-koncepterne, fremhæver Automation & Robotteknologi Nord.

3. maj 2019, kl. 11:18 

DMG MORI på plads hos Automation & Robotteknologi Nord

Viden om Multi-Task Machining, MTM, samt koncepter omkring Industrie 4.0 er områder, som virksomhederne efterspørger, noterer man hos Videncenteret for Automation & Robotteknologi Nord i Aalborg, der har investeret i en DMG MORI CTX800 Beta til TECH COLLEGE.


Videncentret for Automation & Robotteknologi i Aalborg har etableret et MTM-bearbejdningscenter hos TECHCOLLEGE, der skal bruges til både industriteknikeruddannelsen og efteruddannelse af ansatte i områdets virksomheder. Den tilkøbte maskine er en DMG MORI CTX800 Beta, som er leveret og installeret af DMG Mori Dennmark, Fredericia.

Tre faglærer fra Maskinafdelingen på TECHCOLLEGE har forud for leverancen deltaget i kurset ’Train the Trainer’ hos DMG MORI i tyske Bielefeld, for at blive klædt på til brugen og den kommende undervisning ved maskinen. De tre faglærer er nu specialiseret i maskinens styresystemer, som er specielle for netop denne type af maskine. DMG CTX Beta bruger blandt andre styresystemet Celos, som sammen med det seneste styringssystem fra Siemens, bygger på Industrie 4.0-konceptet.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Maskinen, DMG MORI CTX800 Beta, er udstyret med et svingbart hovede og subspidel samt fræsespindel med 12.000 omdrejninger/minuttet. Dertil er der købt optioner, så maskinen på sigt kan udstyres med robotenheden Robo2go, som er fuldt integrerbar med maskinens Celos-styresystem.

Derudover er der tilkøbt en Haimer optisk værktøjscelle, der med maskinen har et interface, som trådløst kan udveksle data. Ligeledes findes et interface til en målemaskine, der gør, at enheden selv kan kontrollere og tilrette data mellem de forskellige celler.

Med CTX800 Beta kan TECHCOLLEGE i Aalborg tilbyde et bredere udvalg af kurser. Kurserne vil ruste deltagerne med nbedre og relevant undervisning i MTM-maskiner, hvilket vil give dem en uddannelse og eftertragtet viden til brug i fremtidens industrie 4.0, fremhæver Automation & Robotteknologi Nord. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik