Teknovation Logo
robot

 
  • Årets vinder af DM i Skills blandt industriteknikerlærlingene, Rasmus Frøland (t.v.) trænede frem mod konkurrencerne sammen med NEXT København-faglærer Lars Roos (t.h.).

3. maj 2019, kl. 15:46 

Faglærer får del i hæderen

I starten af april vandt NEXT-eleven, og lærling hos Thoka  Finmekanik A/S, Rasmus Frøland DM i Skills. En stor sejr for industriteknikereleven, men også for uddannelsen og ikke mindst de faglærere, der har været tæt på ham før og under konkurrencen.


Industriteknikerfaglærer Lars Roos er en af de undervisere, der på tætteste hold har fulgt kampen for Danmarksmesterskabet både før og efter. I tre år har han nemlig kørt parløb med Rasmus Frøland om at gøre Rasmus Frøland så dygtig som overhovedet muligt:

"Man lærer hinanden rigtig godt at kende på et lidt mere personligt plan, når man går så meget op ad hinanden. Jeg har forsøgt at motivere Rasmus Frøland på en måde, som virker på ham," siger Lars Roos.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Hvad der er den rette balance kommer an på den enkelte elev, og derfor har Lars Roos ikke kunnet bruge det til særligt meget, at han før har trænet en anden industriteknikerelev, Robin Wilfred Oudal, til DM-sejr. For de to elever er så forskellige, at det var svært at kopiere forløbet én til én:

"Med Rasmus Frøland har det været vanskeligt at finde balancen mellem at gøre det så svært som muligt og så ikke at træne noget, der er sværere, end den opgave han skulle vinde med. Han ville gerne udfordre sig selv hele tiden, og derfor har det været en kamp, hvor jeg er blevet nødt til at holde ham tilbage og sørge for, at vi fik repeteret, selv om Rasmus Frøland syntes, det var kedeligt," forklarer Lars Roos.

Da  sejren var i hus, var de ekstatiske, og  sendte beskeder frem og tilbage, og Lars Frøland skrev blandt andet "VI gjorde det” fortæller Lars Roos: 

"Det blev jeg fuldstændig rørt over. Det er ham, der har kørt det, og jeg synes, han har al æren for det. Derfor betyder det også meget for mig, at Rasmus Frøland mener, at jeg har en andel i sejren," siger Lars Roos, der ser Skills-arbejdet som en sidegevinst ved at være faglærer på NEXT Uddannelse København.

"Et Danmarksmesterskab er en bonus ved at være underviser. Det er ikke mange elever, der når op på det niveau, og det ved de også godt. Men det er en bonus at møde nogle unge mennesker, der lægger ekstra energi og ressourcer i at blive så dygtige. Det er fedt, siger Lars Roos.

For at hylde Lars Roos’ bedrift valgte NEXTs industriuddannelser at fejre ham med kage og samling i ugen efter sejren. Det sætter industriteknikerfaglæreren stor pris på, men han synes også, at resten af kollegaerne fra NEXT fortjener en del af æren:

"Hele lærerteamet har spillet en rolle i Rasmus Frølands sejr. De kender ham og har hjulpet ham på vej og støttet ham 100 procent. Det er rigtig fedt. Ledelsen har også spillet en stor rolle, da de har været med til at sørge for, at vi har haft de rette forudsætninger," siger Lars Roos.

NEXT Uddannelse Københavns industriuddannelser holder til i Emdrup i København NV. Her uddannes blandt andet industriteknikere, værktøjsmagere, procesoperatører og industrioperatører.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik