Teknovation Logo
robot

 
  • Favorit-maskinen blev leveret midt i februar og medejer, Morten Steen (t.v.), er en af de fagfolk i firmaet, der læres op i maskinen.

11. marts 2019, kl. 08:02 

Første danske Favorit 1600 er på plads

Maskinfabrikken Aleks Steen er modtager af den femte Studer Favorit 1600 universalrundslibemaskine, der er leveret til Studer-kunder globalt, siden lanceringen ved Grindtec 2018-messen. Det er samtidig den første i Danmark.


Aleks Steen ApS i Skanderborg har i en årrække produceret emner til rullebaner. Løbende er kvalitetskravene skærpet, og nu har virksomheden taget skridtet fuldt ud med en højpræcis Studer Favorit 1600 universalrundsliber, der er den første leveret i Danmark.

Da behovet for at opgradere maskinparken hos Skanderborg-virksomheden blev akut sidste år, kunne den schweiziske producent af rundslibemaskiner Studer nærmest samtidigt på Grindtec 2018-messen annoncere virksomhedens seneste universalmaskine, der tog springet op i emnelængden 1.600 millimeter, med modellen Favorit 1600.

Og med rullebaneemner i galvaniseret stål 52-3, der fremstilles i 14 varianter op til 1.550 millimeter i længden, var Studer Favorit 1600-modellen en oplagt maskine at gå efter.

”I og med at vi startede med at leje en maskine, så fik vi syn for sagen, og efter nogle tilpasninger, kunne vi godt se, at det var den rette vej at gå. Desuden har vi indset, at det giver rigtig god mening at gøre vores maskiner klar til automatisering med robot. Det er denne (Studer Favort 1600, red.) også blevet,” siger Morten Steen til Teknovation, der i dag ejer virksomheden sammen med sine brødre Allan og Flemming, samt Jørgen Larsen, der i sin tid var virksomhedens første lærling. Han fortsætter:

”Kvalitet er blevet et nøgleparameter for at kunne forblive en foretrukken samarbejdspartner. Aktuelt har vi den slibekapacitet, vi behøver med mulighed for at robotautomatisere og indføre flere skift, men på sigt tror jeg bestemt, at vi kommer til at udvide maskinparken yderligere på slibesiden.”

Ifølge Masentia Product Manager Grinding, Lars Winther Sørensen, så opnår kunderne med Favorit 1600 en mindst lige så høj kvalitet på finishsiden, som med de dyrere modeller i Studer-sortimentet. Forskellen er primært et simplere set up for indeksering af slibeaksen. Og når Masentia holder årets udgave af Machining-husudstillingen 19. til 21. marts, så vil det være muligt at opleve den mindre udgave af maskinmodellen i form af Favorit 1000, oplyser han.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik