Teknovation Logo
robot

 
  • Mekoprint udvikler og producerer produkt-specifikke komponenter og totalløsninger omkring kundernes egen elektronik. Virksomheden har derfor et bredt produktprogram med alt fra betjeningsløsninger til trykte sensorer, kabinetter, finmekaniske komponenter og kabler, der forbinder elektronikken. Kunderne spænder fra mindre teknologivirksomheder til nogle af verdens førende industri- og elektronikvirksomheder som Bosch, Siemens, Danfoss og Grundfos. Virksomheden har over 550 medarbejdere i Danmark, Polen og Kina.

12. februar 2019, kl. 14:54 

Mekoprint vækster 17 procent

Nordjyske Mekoprint har med udvidet ejerkreds opnået endnu et rekordår i 2017/2018-årsregnskabet, annoncerer virksomheden, der også er klar til at investere yderligere i produktionen.


Producenten af emner og finmekaniske komponenter til elektronikindustrien, Mekoprint, har netop afleveret endnu et rekordregnskab med en vækst på 17 procent i forhold til året før.

Efter flere år med en god udvikling har bestyrelsesformanden, Jan Vestergaard Olsen, i år kvitteret for udviklingen og indtrådt i ejerkredsen, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Nærmere bestemt viser årsregnskabet 2017/18 for holdinselskabet Mekoprint Holding A/S en stigning i nettoomsætningen fra 400 til 468 millioner kroner, hertil kommer en stigning i det samlede resultat før skat fra 20,1 millioner kroner sidste år til 27,5 millioner kroner i 2017/2018.

Det er et resultat, som Anders Kold, CEO i Mekoprint, er meget tilfreds med:

”Vores udvikling i regnskabsåret 2017/1208 er alene baseret på organisk vækst med eksisterende og nye kunder. Vi oplever at kunderne sætter stor pris på den sparring, som vi kan give til både design og omkostningsoptimering af deres elektronikprodukter med vores erfaring fra mange forskellige produktområder og brancher”, siger han.

Det er bredt funderet på alle produktområder fra betjeningsløsninger og sensorer til kabelløsninger og produkter i metal at væskten er kommet. Et eksempel på den stigende aktivitet er sensorer til måling af blandt andet fugt i alt fra bygninger til personlige medico-produkter, hvor der er mange nye produkttyper under udvikling, fremhæves det. På metalområdet er der nu cirka 200 ansatte i Danmark og Polen, og de har eksempelvis travlt med små komponenter til droner og større metalløsninger til hele automationsbranchen. 

Jan Vestergaard Olsen, der er formand for bestyrelsen, har fulgt virksomhedens udvikling siden 2016 og har på baggrund af den positive udvikling valgt at blive aktionær i virksomheden. Dette er gennemført som del af en langsigtet ambition for udviklingen af Mekoprint, med mulighed for at få en bredere kreds af aktionærer i selskabet, som formanden har erfaring med fra en række andre virksomheder.

Endelig kan Mekoprint i år fejre 65 års-jubilæum siden starten i 1954 med fremstilling af metalskilte i et lille kælderlokale i Aalborgs midtby. Siden da er der investeret for over 800 millioner kroner i bygninger og maskiner for at kunne producere de mange forskellige produkter i dag, og det gode årsresultat giver plads til endnu flere investeringer i fremtiden, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik