Teknovation Logo
robot

 
  • Målet med projekt ”Uddannelsesbro til metalindustrien” er at fordoble antallet af elever på de to uddannelser, som hører hjemme på NEXT i København.

12. december 2018, kl. 14:17 

Industritekniker- og værktøjsmager-uddannelser i fokus i Hovedstaden

Region Hovedstaden står bag et pilotprojekt, der skal bygge bro mellem industrien og 9.- samt 10.-klasserne såvel som gymnasierne for at få flere unge til at vælge uddannelsen som enten industritekniker eller værktøjsmager.


Med en pose penge på 450.000 kroner går Region Hovedstaden for første gang ind et pilotprojekt kaldet ”Uddannelsesbro til metalindustrien”, som er målrettet to konkrete erhvervsuddannelser: industritekniker og værktøjsmager. Det er to fag, hvor efterspørgslen på arbejdskraft er stor, hvor arbejdsløsheden kan måles i promiller, og hvor alle er sikret en praktikplads.

”For få unge vælger en erhvervsuddannelse, og det selv om der er gode karrieremuligheder – som tilfældet så absolut er med disse to fag. Det skal vi have gjort noget ved,” siger formand for erhvervs-, vækst- og forskningsudvalget, socialdemokraten Lars Gaardhøj fra Region Hovedstaden, og fortsætter:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Derfor går vi ind i projektet simpelthen for at vække de unges interesse for fagene, så vi kan få mange flere faglærte ud på arbejdsmarkedet i Storkøbenhavn. Jeg synes selv, det er meget spændende med al den højteknologiske viden, der ligger i de to fag, og håber de unge og deres forældre får øjnene op for mulighederne her”.

Målet med projektet er minimum at fordoble antallet af elever på de to uddannelser, som hører hjemme på NEXT i København. Erhvervsskolen har et optag på cirka 28 industriteknikere og fem værktøjsmagere to gange om året.

Det er interesseforeningen industritekniker.nu, der skal stå for den praktiske del af kampagnen, som er sat i gang her i december og løber over hele 2019. Foreningen har udelukkende til formål at få flere unge til at vælge uddannelsen som enten industritekniker eller værktøjsmager. Sammen med NEXT er der udpeget tre geografiske områder i regionen, hvor potentialet er stort med hensyn til unge og industrielle virksomheder.
De tre områder er henholdsvis Hvidovre, Rødovre, Ishøj og Brøndby,  Ballerup, Skovlunde og Herlev samt
Hillerød, Lillerød, Farum og Værløse.

Uddannelsesdirektør Tanja Bundesen, NEXT Industri, er klar til at modtage flere elever, som skal have lyst til at lære mere om matematik, fysik, programmering og CNC-styrede metalbearbejdningsmaskiner.

”Mange af vores elever er i 20’erne og flere har en studentereksamen. De er modne og ansvarlige, og man kan mærke, at de virkelig brænder for deres fag. Jeg vil sige, at det er en drømmeelev at få for en mester,” pointerer hun.

Henning Dam er daglig leder af industritekniker.nu, som blev stiftet for fire år siden. Antallet af indgåede uddannelsesaftaler (industritekniker/år) er i den periode steget fra 290 til 425 på landsplan. Mens tallene på området med værktøjsmagere ligger stabilt på mellem 70 og 75 indgåede uddannelsesaftaler om året.

”Vi har arbejdet hårdt i fire år på at udbrede kendskabet til de to fag, og vi er kommet et godt stykke vej. Kendskab til uddannelsen er jo en forudsætning for at kunne vælge den. Og vi kan tydeligt mærke på de unge og især deres forældre – når vi møder dem på skolebesøg og uddannelsesmesser – at de ikke har kendskab til de to uddannelser,” siger Henning Dam.

Første synlige del af kampagnen er allerede søsat med biografspot og outdoor-reklamer i Storkøbenhavn. Det sker i samarbejde med Industriens Fond, som også er med i brobygningsprojektet. Herefter står programmet på et utal af skolebesøg og virksomhedsbesøg.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik