Teknovation Logo
robot

 
  • Coromant har opstillet en række anbefalinger til bearbejdningen ved forskellige applikationer på multitaskingmaskinerne.

Teknovation nr. 2/2019

Få mere ud af multitasking

Hos Sandvik Coromant har man set på maskinkonfigurationen i de forskellige multitaskingmaskiner, og opstillet nogle kriterier, som brugerne kan drage nytte af i deres valg af holdende og skærende værktøj til maskinerne.


​Den horisontale CNC fræse-/drejemaskine er ofte baseret på et drejebænkdesign, hvor emnet roterer omkring en horisontal akse med B-akse-spindlen foroven, anfører Coromant.

Generelt har emnerne ofte store mængder af bearbejdning, der skal udføres omkring symmetricentret. Emnerne kan strække sig fra en længde på blot nogle få millimeter op til 3 meter og 600 millimeter i diameter, påpeges det videre.  

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Kombinationen af alle operationer på én maskine er den primære fordel ved denne maskintype, da det reducerer antallet af emneopspændinger. Desuden viser det sig ofte, at den kan bruges til sin simultane fem-aksede bearbejdningskapacitet.

For at få fordelene ved de mange komplekse applikationer, er der nogle nøglemuligheder, der skal overvejes, fastslår Coromant.

Det gælder blandt andet i forhold til emneopspændingen og arbejdsområdet, hvor Capto i mange applikationer kan vise sig nyttigt, ligesom producenten også oplyser om mulighederne for valg af værktøjsholdere, der kan omfatte flere værktøjsløsninger med meget mere.

Interesserede kan læse hele maskinkonfigurationsafsnittet på Coromant-hjemmesiden, ved at følge lænken
her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik