Teknovation Logo
robot

 
  • Fra venstre ses her direktær Claus Pedersen, VP Maskinfabrik, Mazaks Jesper Bøje samt udannelsesleder på Learnmark Jacob Bisnuth, der var aktive i det lokale supportteams indsats for at fastholde industriteknikeruddannelssen på Learnmark Horsens.

22. oktober 2018, kl. 07:17 

Learnmark Horsens-uddannelse reddet

Et godt samarbejde mellem Horsens Kommune, Learnmark og det lokale supportteam industritekniker.nu, fik den daværende undervisningsminister Ellen Trane Nørby, til at fravige fra uddannelsesudvalgets indstilling om at fjerne uddannelsen på Learnmark, og i stedet sætte skolen på listen med hovedforløb for Industriteknikeruddannelsen.


Direktør Claus Petersen, VP Maskinfabrik A/S, var en af hovedkræfterne i bevarelsen af uddannelsen på Learnmark Horsens. I dag glæder det ham at se, at Learnmark er ved at indfri de løfter, som var knyttet sammen med den ministerielle henvendelse, i form af en teknisk opgradering af uddannelsesfaciliteterne.

I foråret fik Learnmark leveret en moderne DMG MORI-drejebænk med Siemens styring, og så sent som i sidste uge fik Learnmark tilsagn om en donation på 350.000 kroner fra Insero Fonden til en Virtual Reality-, VR, og Augmented Reality-, AR, satsning.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Udstyret vil blandt andet blive brugt til arrangementer på grundskolerne og på grundforløbet til Industriteknikeruddannelsen. Sammen med allerede indkøbte minirobotter vil udstyret således løfte fagligheden og elevengagementet. Indkøringsfasen er godt i gang, og Learnmark oplever stor elevinteresse, og satsningen forventes at kunne ses på elevtallet.

Lørdag den 27. oktober holdes der uddannelsesmesse i Forum Horsens, hvor industritekniker.nu vil være repræsenteret med en stand med lokale kræfter. Foruden Claus Petersen, vil Jesper Fredlev fra CNC Team A/S, Henning Dam fra industritekniker.nu være repræsenteret sammen med rollemodel Robert Nielsen fra Lund Maskinfabrik.

Robert Nielsen er en del af det korps af rollemodeller som industritekniker.nu senest har etableret, som skal være med til messer og skolearrangementer, og samtidig være synlig på de sociale medier, for at øge kendskabet og tilgangen til uddannelsen.

På messen vil der være en konkurrence, hvor messedeltagerne skal dyste i opmåling, og derudover har Learnmark udlånt deres UR-Robot til den stand som Industritekniker.nu er repræsenteret med. Learnmark vil også være at finde på uddannelsesmessen, hvor der vil være små robotter og VR-udstyr i fokus.

Fremover vil industritekniker.nu være ekstra synlig i Horsens området, da foreningen har fået tildelt 2 millioner kroner fra Nordea-fonden til landsdækkende initiativer for at fremme industritekniker uddannelsen.
Derudover fik Henning Dam, der er daglig leder af industritekniker.nu, den positive besked i denne uge, at den lokale fond Engell Friis Fonden vil tildele industritekniker.nu 50.000, som udelukkende vil blive anvendt til at intensivere annoncering og profilering af industriteknikeruddannelsen i Horsens-området, oplyser han,


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik