Teknovation Logo
robot

 
  • Behovet for at fastholde og tiltrække udenlandsk arbejdskraft eller udenlandske forskere er afgørende for virksomhedernes placering af industriproduktion i Danmark, lyder det fra ATV.

14. juni 2018, kl. 15:54 

Tror igen på Danmark som industriland

Akademiet for de Tekniske Videnskaber peger på, at Danmark har gode forudsætninger som produktionsland, men at det kræver flere investeringer i teknologi.


Akademiet for de Tekniske Videnskaberhar har hvert år siden 2012 spurgt sine medlemmer, der er teknologiledere i virksomheder og forskningsmiljøer, om Danmark har de rigtige rammevilkår for industriproduktion.

I dette års måling, Vidensbarometer 2018, er der for første gang lige mange respondenter, der svarer ja og nej til spørgsmålet, nemlig 32 procent. Det er en dramatisk udvikling sammenlignet med 2012, hvor kun 5 procent så positivt på dette spørgsmål, lyder det fra ATV.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Tallene er på sin vis en glædelig overraskelse, men de afspejler den nye teknologioptimisme, som gennemsyrer erhvervslivet,” siger medlem af redaktionskomiteen bag ATV-undersøgelsen, Senior Manager Grundfos, Christian Rasmussen, og fortsætter:

”Der er nu en udbredt erkendelse af, at fremtidens produktion bliver drevet af teknologisk udvikling, og det kan man også aflæse af tallene i Vidensbarometeret. Investering i digitalisering, automation og robotter er i fuld gang og kan forventes at stige yderligere.”

I en årrække har et af de varmeste temaemner hos ATV været, om det er muligt for Danmark at opretholde en produktionsindustri, når vi konkurrenceudsættes fra lavtlønslande. En debat, som ikke mindst næres af, at Danmark på 25 år har mistet 165.000 industrijobs, svarende til mere end hver tredje arbejdsplads i industrien.

ATV’s undersøgelse demonstrerer altså en tro på, at den udvikling kan vendes. Men også, at der er en lang række rammevilkår, som har betydning for virksomhedernes placering af industriproduktion. Blandt andet peger 57 procent på behovet for at fastholde og tiltrække udenlandsk arbejdskraft eller udenlandske forskere.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik