Teknovation Logo
robot

 
  • Det automatiske lademagasin foran CNC-centret ses an af KJV-konsulent Jens Jørgen Lyngklip, (til venstre) og firmaejerne Brian Jepsen og Nikolai Sørensen.

13. maj 2018, kl. 17:51 

Konkurrenceevnen styrket betydeligt

teknovationNr. 7 - 2018   Thisted Maskinteknik kan nu arbejde i døgndrift med fem-akset bearbejdning og automatisk ladning af emner. KJV A/S har leveret firmaets første løsning på automation.


Thisted Maskinteknik, med de to indehavere, Nikolai Sørensen og Brian Jepsen, har siden opstarten i 2008 specialiseret sig i krævende fem-akset bearbejdning. Den nordvestjyske underleverandør leverer især til brancher indenfor medico, elektronik, maskinbyggere og andre med behov for præcisions emner, der fremstilles enkeltstyks og i mindre serier.

Firmaet har netop løftet konkurrenceevnen betydeligt ved at bringe automation ind i produktionen. Samtidig arbejder virksomheden energisk på at udvide kundekredsen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Som et af de nye tiltag blev der i oktober 2017 via KJV investeret i den automatiske ladeenhed Eco Compact 20 fra Lang Technik, der er kørt ind sammen med en Hermle C42 fem-akset CNC-fræser, som allerede stod i produktionen0.

”Vi har hidtil arbejdet meget med enkeltstyks produktion af mange forskellige emner. Det er vi gode til. Men vi vil også gerne kunne byde ind på de lidt større serier. Derfor har vi investeret i automation for at være mere konkurrencedygtige,” siger Nikolai Sørensen, og tilføjer:

”Vores første løsning på automation har på kort tid vist sig som en stor gevinst. Den fungerer rigtig godt og har tilført ekstra kapacitet ind i de ubemandede timer. Vi har allerede kørt mange tidskrævende emner, hvor operatøren kan bruge sin tid på andre opgaver i produktionen.”

Den automatiske ladeenhed fungerer som et magasin med 20 stationer med skruestikke på paletter, der automatisk og ubemandet i døgndrift lades ind og ud af CNC-centret. Om dagen i de bemandede timer, fjernes de færdige emner fra magasinet og nye råemner spændes op i skruestikkene. Det foregår i de bemandede timer, mens CNC-centret er i drift.

”Vi har i nogen tid gået med ønske om at få automatisk ladning på vores maskiner. Men mange af vores emner er enkeltstyks og vidt forskellige, så det var svært lige at finde en passende løsning. Det har vi fået her, og egentlig var det skruestikkene, der ledte os ind på løsningen,” siger Nikolai Sørensen.

Læs hele den spændende artikel i online-udgaven af avisen ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik