Teknovation Logo
robot

 
  • Dormers HSS-værktøj foretrækkes hos Larssons Mekaniska Verkstad, fortæller Thomas Lundqvist (t.v.) og Gunnar Wistrand.

15. februar 2018, kl. 07:41 

Stadig vækst i HSS-anvendelse

Der er stadig vækst inden for anvendelsen af High Speed Steel, HSS-værktøj, konstaterer Dormer Pramet.


Selv om udviklingen inden for skærende værktøj går stærkt, og spåntagende processer i dag omfatter langt flere ståltyper end tidligere, så noterer Dormer Pramet, at efterspørgslen på traditionelle HSS-løsninger, også fortsat øges.

Produktstrateg Ricky Payling hos Dormer Pramet peger på, at der til stadighed er industrier, hvor det ikke betyder så meget, hvor mange emner, der produceres pr. time, men hvor det er langt vigtigere, at der er tale om en sikker velgennemprøvet proces.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Paradokset, at HSS i sin tid blev udviklet til netop hurtig og effektiv fremstilling i en række industrier, som løsningerne stadig løser behov inden for, sideløbende med de opståede ønsker om processikkerhed, er måske slet ikke et paradoks, påpeger Ricky Payling.

Producenterne har løbende videreudviklet på teknologien, og dermed imødekommet brugerønsker løbende, og så har HSS vist sig at fungere  godt på alle typer af maskiner, hvor man med andre skærende værktøjstyper ofte oplever forskel fra maskinfabrikat til maskinfabrikat, og derfor ikke kan have samme fræser, bor eller gevindfræseløsning på tværs af maskinparken, påpeger Ricky Payling.

Larssons Mekaniska Verkstad er et godt eksempel på en underleverandør, der har valgt at satse på HSS-løsninger, og løbende har taget innovationer på området til sig til arbejdet på tværs af mange ståltyper, heriblandt rustfrit 2346- og 2333-stål.

"I forhold til hårdmetalbor, så kan vi med HSS i højere grad køre ubemandet ved maskinerne," fortæller CNC-operatør Gunnar Wistrand fra Larssons, og understreger, at de øvrige parameter er sat sådan op, at maskinen kan køre ubemandet stort set uden risiko for havarier, og man opnår en overskuelig proces, hvilket for virksomheden er vigtigere, end antallet af emner pr. time.

"Kører vi kortere serier, så er HSS-løsningerne også hurtigere at omstille, så det opvejer noget af den tid, som man ellers ville kunne hente ved brug af hårdmetalbor," siger Gunnar Wistrand.

Han understreger, at man med HSS slipper for usikkerheden omkring processerne, som med de indarbejdede HSS-løsninger derfor klart er at foretrække.

Ricky Payling peger på, at der er mange underleverandører som Larssons, og hertil også en række industrier, hvor der er tilsvarende fordele ved brug af HSS, så der er god logik i at innovationen hos Dormer Pramet fortsætter inden for HSS, understreger han.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik