Teknovation Logo
robot

 
  • Årets Industritekniker-konkurrence ved DM i Skills udfordrer deltagerne maksimalt for at gøre dem klar over, hvad der skal til for at gøre det godt til en potentiel World Skills-deltagelse.

18. januar 2018, kl. 21:03 

DM i Skills godt fra start

Årets udgave af DM i Skills gik torsdag i gang i MCH Messecenter Herning, hvor de første to industriteknikerlærlinge fik en opgave, med en langt højere sværhedsgrad end en svendeprøve og ti gange kortere tid til at udføre den.


Fredag skal de sidste fire deltagere i aktion på de to DMG Mori CTX alpha 500 drejebænke, der er sat op med Mastercam Cam-software levert af Cimco A/S og ikke mindst skærende værktøj fra Seco Tools, der seneste også støttede den danske deltagelse ved efterårets World Skills i Abu Dhabi med skærende værktøj til en værdi af i omegnen 200.000 kroner.

Det næste World Skills-arrangement løber af stablen i Kazan i Rusland, og den svære drejeopgave, som de seks deltagere skal forsøge at udføre i Herning, er inspireret af emner introduceret ved det seneste World Skills-arrangement i form af en centrerpatron med klør.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Fra og med dette DM i Skills er der - i forhold til tidligere år - kun én spåntagende disciplin at konkurrere i, hvilket skyldes flere årsager herunder arrangementets vokseværk, hvorfor konkurrencestanden fremover maksimalt må fylde 100 kvadratmeter.

Ved det forrige mesterskab i Aalborg sidste år var industriteknikerdeltagerantallet reduceret til tre, hvilket efter både 12 erhvervsskolemesterskaber og 3 regionsmesterskaber var for stramt et nåleøje, påpeger uddannelseskonsulent i Industriens Uddannelser, Niels Bylund, over for Teknovation.  

De kvalificerede industriteknkerlærlinge er Rasmus Frøland, NEXT Uddannelse København og Thoka Finmekanik Dragør ApS, Mikkel Andersen, NEXT Uddannelse København og Østbornholms Kutterservice ApS, Frederik Rasmussen, Herningsholm Erhvervsskole og MJC Metal A/S, Daniel Houen, Syddansk Erhvervsskole og ECM Industries A/S, Casper Rasmussen, Mercantec og KVM Industrimaskiner A/S samt Daniel Gram Christensen, Mercantec og KAMF A/S.

Industrien er i år også repræsenteret ved følgende øvrige konkurrencefag: Automatiktekniker, karrosseritekniker, klejnsmed og personvognsmekaniker.

Desuden er følgende demonstrationsfag fra industriens område at finde i messecentret: Beklædningshåndværker, flytekniker, lastvognsmekaniker, procesoperatør, teknisk designer og værktøjsmager.

Lørdag kåres vinderne af årets konkurrencer. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik