Teknovation Logo
robot

 
  • OK bakker op om initiativer, der skaffer metalbearbejdningskunderne adgang til velkvalificeret arbejdskraft. På billedet er det Kamstrup-lærlingene Benedikte Juul Jørgensen og Torsten Bomholdt Poulsen.

15. januar 2018, kl. 08:49 

OK bakker op om industritekniker.nu

En af de i alt 86 virksomheder, der p.t. er med i Supportteam Danmark-initiativet industritekniker.nu er energiselskabet OK. Det sker primært for på den måde at fremme industriteknikeruddannelsen.


Energiselskabet OK, og herunder datterselskabet Kamstrup, er gået aktivt ind i det landsdækkende netværk industritekniker.nu, der har en ambition om, at erhvervsuddannelserne får flere studerende igennem på industriområdet.

"Vores supportteams, som p.t. består af omkring 86 virksomheder, giver tyngde i forhold til at få aftaler på plads. Når vi for eksempel søger om fondsmidler til støtte, vægter det meget, at der er et tungere apparat bag. Det er vigtigt i forhold til det erhvervspolitiske arbejde," siger koordinator for industritekniker.nu Henning Dam.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"De fleste af vores kunder inden for metalbearbejdning har eller får store udfordringer med at finde kvalificeret arbejdskraft, hvis ikke flere unge mennesker tager uddannelsen som industritekniker," konstaterer Lars Primdahl, Key Account Manager, med ansvar for OK's kunder inden for metalbearbejdning.

Det var derfor ikke svært for ham at se OK's muligheder ved at være en del af supportteamet:

"Vi ønsker, at der bliver ved med at være virksomheder inden for metalbearbejdning og industri i Danmark, og det støtter vi blandt andet gennem Industritekniker.nu," siger Lars Primdal, som mener OK igennem medlemsskabet kan bakke bedre op om og hjælpe med at udbrede kendskabet til industriteknikeruddannelsen.

Ud over det faglige netværk, som er en vigtig del af medlemsskabet, vil der blandt andet også være mulighed for at komme ud og møde de unge mennesker på uddannelsesstederne og fortælle om køle- og smøremidler og øge kendskabet til den del af metalbearbejdning:

"I sagens natur kan vi ikke selv have industriteknikerlærlinge, men vi kan støtte initiativer som Industritekniker.nu, og så er vi selvfølgelig glade for, at vores datterselskab Kamstrup er en af de virksomheder, der er med til at uddanne nogle af de unge," siger Lars Primdahl.

Et par af de unge hos Kamstrup, der er i gang med uddannelsen, er Benedikte Juul Jørgensen og Torsten Bomholdt Poulsen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik