Teknovation Logo
robot

 
  • KJV´s produktspecialist på Zoller-forindstillingsløsningerne, Hans Jørgen Piepgräss, har bistået ved Vald. Birn-projektet, og er løbende forbi i Holstebro. I baggrunden ses det netop ankomne Mazak Integrex 300S-center, mens Hans Jørgen Piepgräss her indlæser værktøj ved et af centrene i YCM-gruppen.

13. januar 2018, kl. 16:21 

Processikkerhed øget

teknovationNr. 1 - 2018   Vald. Birn A/S arbejder løbende på at optimere produktionsprocesserne. I konkret handling omfatter det blandt andet Zoller-teknologi, der supporterer opstillerne forud for job-afviklingen ved CNC-centrene i maskinfabrikken. De seneste tilpasninger har øget processikkerheden.


På Emo 2011 i Hannover tog Vald. Birn en beslutning om at indkøbe det første Zoller-apparat, der siden blev leveret på virksomheden i starten af 2012 på virksomheden, og omfattede en opstilling med både værktøjsforindstilling og -opmåling såvel som krympeapparat.

I 2017 blev der så købt yderligere en Zoller-maskine til, og de to maskiner er nu begge forsynet med den seneste Pilot 3.0-software og adgang til at printe QR-koder.

René Øgendahl, der har været projektansvarlig for det seneste køb af yderligere en Zoller-opmålingsmaskine, fortæller om hvordan Zoller fra start har åbnet virksomhedens øjne for øget processikkerhed omkring den spåntagende bearbejdning:

”Vi valgte Zoller, fordi det gav os én samlet løsning, der samtidig tilbød yderligere muligheder, end det var tilfældet som vi hidtil havde benyttet os af til værktøjsopmåling og –forindstilling,” siger René Øgendahl, og fortsætter:

”Zoller er nu så indarbejdet i virksomheden, at de på mange måder er basis for vores processikkerhed når det gælder metalbearbejdningen. Vi har en klar struktur for hvordan et job afvikles, så opstillerne klargør de nødvendige værktøjsløsninger til det emne, der skal køres, så maskinoperatørerne skal koncentrere sig om at de maskiner, der er i deres område, kører. Softwaren opsamler så data, så hvert enkelt værktøjs standtidsstatus hele tiden er tilgængelig,” fastslår René Øgendahl.

Læs hele artiklen i onlineudgaven af det aktuelle Teknovation ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik