Teknovation Logo
robot

 
  • Henning Dam glæder sig over, at det samlet set fortsat går fremad med arbejdet omkring industriteknikeruddannelsen, og er samtidig klar til et travlt 2018, hvor fremgangen gerne skal styrkes yderligere.

5. januar 2018, kl. 07:03 

Uddannelsestiltag i Esbjerg og Svendborg

I en orientering til medlemsskaren i Supportteam Danmark, der understøtter regionale supportteams for industritekniker- og værktøjsmagerlærlinge, løftes sløret for initiativer i både Esbjerg og Svendborg om etablering af industriteknikeruddannelsen.


I 2017 etablerede Supportteam Danmark eget sekretariat i Hedensted og tilknyttede Henning Dam på en deltidsaftale til at varetage foreningens aktiviteter, der dels består i at styrke de regionale initiativer omkring Supportteams for industritekniker-uddannelserne, og dernæst stå for eksponering som messeaktiviteter og hjemmesiden industritekniker.nu.

I det aktuelle nyhedsbrev beskriver Henning Dam blandt andet hvorledes Rybners Erhvervsuddannelser i Esbjerg er parat til at opstarte grundforløb for industriteknikeruddannelsen til januar 2019, hvis det lokale erhvervsliv bakker op omkring initiativet. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Esbjerg Erhvervsudvikling og industritekniker.nu bidrager aktivt til, at initiativet lykkes, da der er stor mangel på både industriteknikere og værktøjsmagere i det vestjyske, fremhæver Henning Dam.

På industritekniker.nu forsøger man at samle mindst ti maskinfabrikker i Esbjerg og Varde Kommune, som vil være med i et lokalt supportteam. Herudover arbejder man på at opnå tilsagn om mindst 15 praktikpladser sommeren 2019, hvor det første hold afslutter GF2.

I det sydfynske er erhvervslivet gået sammen med Svendborg Erhvervsskole for at få genstartet industriteknikeruddannelsen, som reelt lukkede ned, da Svendborg Erhvervsskole mistede hovedforløbet i sommeren 2016. Det lokale initiativ foregår i regi af Metal Klynge Fyn, og industritekniker. nu har indledt et formaliseret samarbejde med de lokale initiativtagere og Steen Nielsen fra Udvikling Fyn.

Der holdes løbende lokale supportteammøder, hvor man diskuterer de aktuelle problemstillinger og igang-sætter lokale initiativer. Vi har naturligvis stor fokus på elevoptaget og praktikpladssituationen, da det er i alles interesse at skolepraktikken begrænses til et minimum.

Metalindustrien har brug for flere unge, men kvaliteten af eleverne skal ligeledes løftes. Elevkvaliteten har generelt været stigende siden indførelse af Erhvervsskolereformen i 2015, men industrien føler fortsat, at der er plads til at højne uddannelsesniveauet. På industritekniker.nu indeholder formålsparagraffen et punkt om faglig sparring mellem industrien og uddannelsesinstitutioner – i forbindelse med vinterens/forårets kommende supportteammøder vil det faglige samspil mellem medlemsvirksomhederne og skolerne derfor være i fokus. Flere af virksomhederne vil gerne bidrage med sparring og support – man skal bare finde ud af, hvordan det kan foregå i praksis, fremhæver Henning Dam.

Der er aftalt et møde med Danish Advanced Manufacturing Research Center, DARMC, da man vil undersøge muligheden for at sammensætte et kursusforløb/-program for faglærerne fra Danmarks 12 til 14 relevante uddannelses-steder. Ligeledes inviteres Metalindustriens Uddannelser, Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening, DVF, og Brancheforeningen for Industriel Teknik, Værktøj & Automation, BITVA, med i processen, da det gælder om at samle alle kræfter omkring tiltaget, understreger Henning Dam.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik