Teknovation Logo
robot

 
  • Industritekniker Karsten Dammark (t.v.) er frigjort til andet arbejde med den øgede robotiintelligens, noterer Peter Larsen (t.h.), der er produktionsleder ved Hydra-Grene, tilfreds.

25. september 2017, kl. 07:01 

Hydra-Grene produktionskapacitet øget med mellem 30 og 45 procent

Sammen med Symetri og OSP Eksperten har Hydra-Grene fået udviklet en hidtil uset robotintelligens, der automatiserer de manuelle processer i håndteringen af værktøjsskift i robottens arbejde. Derved har man øget produktionskapaciteten med op til 45 procent.


Det dalende antal nyuddannede industriteknikere har fået Hydra-Grene til at tage konsekvensen. Sammen med Symetri og OSP Eksperten har firmaet fået udviklet en hidtil uset robotintelligens, der automatiserer de manuelle processer i håndteringen af værktøjsskift i robottens arbejde.

En af de store fordele ved dette er, at Hydra-Grene oplever en øget produktionskapacitet med mellem 30 og 45 procent.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Løsningen – Intelligent Power Production- er baseret på Cam-softwaren GibbsCam. I Hydra-Grenes tilfælde anvendes den på basis af 3D-modeller fra Autodesk Inventor, men i princippet er løsningen en allround-løsning til de fleste typer 3D-software, og CNC-maskiner. Hele produktionsprocessen styres centralt fra GibbsCam, som dermed eliminerer behovet for flere individuelle CNC programmer.

”Vi har udviklet IPP til virksomheder, der ønsker en produktion med en oppetid på 99 procent eller derover. IPP er et unikt program med intelligent software, der indlagt i robotten overflødiggør en egentlig bemanding under produktion. Det gør, at vi kan håndtere 3 skift af værktøjer uden bemanding. En pre-programmering fra programmet GibbsCamsikrer, at robotten ’ved’ hvad næste træk er, i tilfælde af at noget skulle afvige i den aktuelle produktionsgang,” siger Kim Vind Andersen fra Symetri.

Med den aktuelt tilføjede løsning, kan næsten enhver medarbejder med en kort introduktion gå ind og fjerne fejlen, så cellen i robotten kan gå videre i sit arbejde, og dermed stilles der pludselig lavere krav til medarbejderens kvalifikationer.

“IPP Løsningen gør det enklere at lære folk op, og vi får frigivet vores programmør til andre spændende udviklingsopgaver,” siger produktionsleder Peter Larsen, Hydra-Grene. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik