Teknovation Logo
robot

 
  • Hver dag har Den Smarte Fabrik-folkene holdt oplæg og præsenteret resultater på henholdsvis den store scene og standen i hal D.

2. marts 2017, kl. 14:40 

Den smarte metalvarefabrik

Det bobler af innovation og begejstring for at udvikle løsninger til gavn for danske metalvirksomheder hos folkene bag standen "Den smarte fabrik og smart produktion".


Forskere og specialister fra Syddansk Universitet og Aalborg Universitet har under VTM 2017-messen, der varer til og med klokken 16 fredag, præsenteret en række cases med afsæt i samarbejdsprojekter med virksomheder og ph.d.-projekter.

Endvidere har de alle dage holdt oplæg foran et stort antal messegæster med henblik på at give at indblik i, de teknologiske muligheder, som fremtidige Industrie 4.0-teknologier, hvor mennesker, maskiner, apparater og materialer kommunikerer med hinanden, byder ind med.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Lektor ph.d., MS.c. ved SDU i Sønderborg, samt tidligere Linak-medarbejder, Arne Bilberg, der har været en af de drivende kræfter i de flerårige Den Smarte Fabrik-projektet, SMAF, som afsluttedes sidste år, er begejstret over mulighederne for at kunne præsentere resultaterne på messen, samt ikke mindst de kommende projekter, som der er kommet ud af det:

"Vi ser, at der er et stort behov og ønske om at implementere de her løsninger i de metalbearbejdende virksomheder i vores lokalområde. Endvidere oplever vi muligheder for at indføre innovative forretningsmodeller, der er succesfulde i andre brancher så som Airbnb og Uber," siger han, og tilføjer:

"Det er noget, der yderligere kan forstærke trenden med, at danske virksomheder tager produktion, der aktuelt er outsourcet til lavtlønslande, hjem igen. Og det er en ledestjeren for afledte projekter, vi er i gang med, og som tegner rigtigt spændende."

Den Smarte Fabrik-projektet er inspireret af det hollandske projekt Brainport med henblik på at fungere som et instrument til at skabe vækst i Sønderborg ved at styrke sammenspillet mellem industrien, universitetsverdenen og det politiske niveau. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik