Teknovation Logo
robot

 
  • DMG Moris Richard Kellett gav et indblik i koncernens mere end 20 års erfaringer med Additive Manufacturing. De bedste har producenten samlet i Lasertec 65 3D Hybrid, og yderligere udvikling er i gang, understregede han.

2. marts 2017, kl. 09:40 

God 3D metalprint-introduktion ved DMG Mori-morgenmøde

DMG Mori var torsdag værter ved et morgenmøde i forbindelse med årets metalbearbejdningsmesse, hvor tilhørerne fik en god introduktion til 3D-metalprint i almindelighed og brugen ved den seneste løsning i produktprogrammet, Lasertec 65 Hybrid i særdeleshed.


Torsdagens morgenmøde, der indledtes førend VTM 2017-messen officielt åbnede, blev indledt ved Mark Fisker fra Industrisamarbejdet under DI, som beskæftiger sig med at tilbyde medlemsvirksomhederne støtte til produktionsoptimering og øget produktivitet.

Han fremlagde blandt andet hovedkonklusionerne i en større rapport, foretaget i branchen, der viser, at en af forudsætninger for at få succes i fremtiden, er at tage Additive Manufacturing-teknologier, eller populært bare 3D-metalprint, til sig.

"3D-metalprint er et teknologihop i metalrbearbejdningen, der åbner muligheder, som godt kan sammenlignes med mulighederne, som opstod, da NC-maskinerne blev introduceret i forhold til konventionelle dreje- og fræsemaskiner," fastslår Mark Fisker.

Fra DMG Mori var Additive Manufacture Prdouct Manager Richard Kellett hentet til Odense, og han gav i sit indlæg på engelsk, en god introduktion til mulighederne med 3D-metalprint generelt, og herunder også de erfaringer, som DMG Mori har opbygget igennem nu mere end 20 år.

"Den seneste udvikling har vi samlet i Lasertec 65 3D Hybrid, der er cirka 10 gange hurtigere end pulversintringsteknologier," fortalte Richard Kellett, og fremhævede, at med maskinenen er det nu muligt hurtigt at fremstille også større emner op til diameter 50 millimeter.

"Pulversintringsmasksinerne kan godt anvendes til mindre emner, men kan slet ikke gå op i de emnestørrelser, som er muligt i vores 3D Hybrid-løsning nu," understreger Richard Kellett.

Maskinen bygger på kombinationen af et fuldt fem-akset CNC-bearbejdningscenter, der er kombineret med AM-muligheden, så man kan kombinere traditionel dreje-/fræsearbejde med 3D-metalprint, og således kombinere flere materialer i ét emne i én opspænding.

Herefter var der et panel, hvor blandt andet Grundfos´ AM-afdelingsleder Thorsten Brorsen Otte, direktør ved Danish Advanced Manufacturing Research Center, DAMRC, Klaus Bonde Ørskov supplerede DMG Moris kapaciteter, og besvarede deltagernes spørgsmål førend det gik til DMG Moris stand på VTM 2017, hvor dialogerne blev fortsat.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media