Teknovation Logo
robot

 
  • Et vigtig element, ifølge Kasper Palm, er også, at erhvervsgymnasierne får en overkapacitet, så der er plads til alle.

10. juni 2021, kl. 15:12 

Roser til aftale om elevfordeling fra Dansk Metal

Den netop indgåede aftale om elevfordeling på gymnasierne har rigtig positive takter, fremhæver Dansk Metal.


Sammen med Dansk Folkeparti, SF, Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne har regeringen i dag indgået en aftale om elevfordeling på gymnasierne.

Og den stiller Dansk Metal sig positive over for, hvad angår den fremtidige fordeling på de erhvervsgymnasiale uddannelser.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ifølge forbundssekretær i Dansk Metal, Kasper Palm, så er vigtigt, at de elever, der vælger en erhvervsgymnasial uddannelse, også får lov til at begynde på den.

Af den grund er det godt, at aftalen sikrer, at hvis de unge vælger eksempelvis en HTX, så kommer de også ind på uddannelsen. Også selvom der ligger et alment gymnasium tættere på. Det er den helt rigtige vej at gå, påpeger han.

Et andet vigtigt element, ifølge Kasper Palm, er også, at erhvervsgymnasierne får en overkapacitet, så der er plads til alle, der vil gå den vej.

Endvidere fastlægger aftalen principperne for en fremtidig institutionslovgivning, og her er det vigtigt, at parterne får plads i bestyrelser på fusionerede institutioner.

For de erhvervsgymnasiale uddannelser har et stærkt fokus på arbejdsmarkedet, og derfor skal arbejdsmarkedets parter selvfølgelig sidde i bestyrelserne. Det er en del af uddannelsernes DNA, og det kan det almene gymnasium sikkert også lære noget af, konstaterer Kasper Palm.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 

   

 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media