Teknovation Logo
robot

 
  • Et ændret design af Danfilter-produkterne gør dem mere bæredygtige, da der skæres ned på plastforbruget, samtidig med at forbrugerne får mere filter for pengene, fremhæver filterproducenten. (Foto: Danfilter)

4. februar 2021, kl. 11:02 

30 tons plast spares væk

I forbindelse med grøn omstilling hos Danfilter ApS, kan der spares 30 tons plast væk allerede i indeværende år, samtidig med at der kan fremstilles meget mere filter for pengene til virksomhedens kunder.


Danfilter-direktør Henrik Friis står aktuelt med ”en ren win-/win-situation”.

Grøn omstilling og bedre produktkvalitet går således hånd i hånd hos filterproducenten, som er i gang med en rejse mod en mere bæredygtig produktion og virksomhedsdrift. Målet er at skære ned på plastforbruget, gå over til grøn energi og udvikle mere bæredygtige produkter.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Hos Danfilter ønsker vi at bidrage til en grønnere fremtid for alle, og vi har længe arbejdet på at gøre vores produktion og produktportefølje mere bæredygtig. Vi er derfor meget stolte af, at vi i dag er selvforsynende med grøn energi fra egne solceller og samtidig kan præsentere fremtidens grønne filtre for vores kunder," fortæller Henrik Friis.

Som en del af den grønne omstilling præsenterer Danfilter en markant ændring i designet af virksomhedens mest populære filtre. Indkøbet af en særlig maskine har nemlig gjort det muligt at producere luftfiltrene uden en plastramme, som tidligere har været en nødvendighed. I stedet lukkes filtrene af med filtermedie, så produktet beholder sin anvendelighed og funktionalitet som før. Og som en forbedring til kunderne har man samtidig tilføjet næsten 200 procent mere filtermateriale, så levetiden af produktet forlænges.

Det ændrede design har gjort det muligt at reducere mængden af lim i filtrene med 50 procent, mens det overordnede plastforbrug falder med hele 30 tons årligt.

"Uanset om vores filtre benyttes i det private eller i industrien, så er det vores opgave at producere filtre, som sikrer det reneste og mest sikre indemiljø som muligt. Med de nye tiltag tager vi vores produktion i en mere bæredygtig retning, sikrer trygheden for vores kunder i endnu længere tid og reducerer vores aftryk på miljøet. Det er ”en ren win-win-situation” for alle," siger Henrik Friis.

I første omgang er det alle Danfilters bedst sælgende filtre, der går over til det opgraderede design uden plastramme. Men det er planen, at alle filtre på sigt skal produceres på denne måde. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 

   

 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik