Teknovation Logo
robot

 
  • BITVA har valgt at gå ind i arbejdet omkring industritekniker.nu-kampagnen, og tager således nu del i Supportteam Danmark.

21. august 2017, kl. 14:02 

BITVA-opbakning til industritekniker.nu

Brancheforeningen for Industriel Teknik, Værktøj & Automation, BITVA, meddeler, at man har besluttet sig for at bakke op om Supportteam Danmarks initiativ industritekniker.nu.


I BITVA´s erklærede mission såvel som vision står der, at man vil ”fremme tilgangen af kvalificeret arbejdskraft til branchen”.

Et af de områder, som man i bestyrelsen har valgt at arbejde med er industritekniker.nu-initiativet, som sorterer under Supportteam Danmark, og syv tilknyttede lokale supportteams.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Dette tiltag ser vi som en del af vores bidrag til at hjælpe vores kunder med at sikre, at den rette kvalificerede arbejdskraft er til stede i fremtiden. Desuden håber vi, at vi derved også kan bidrage til at øge produktionen hos danske virksomheder som kan komme vores medlemsvirksomheder til gavn på længere sigt, samt sikre vores egen rekrutteringsgrundlag," siger BITVA-formand Allan Nelbom, i forlængelse af foreningens beslutning.

Supportteamsene startede i trekantområdet, og fik med hjælp fra kommunen skabt et nyt uddannelsescenter med det seneste inden for CNC-maskiner ved Syddansk Erhvervsskole i Vejle.

Konceptet opstod, fordi der er en meget stor mangel på faglærte medarbejder til metalindustrien, og der samtidig var en dalende tilgang til fagskolerne. Det nødvendiggjorde en øjeblikkelig indsats for at skaffe elever/lærlinge med værktøjsmager- og industriteknikerinteresse, med et ønske om at kunne inddrage smede og automatikteknikere på et senere tidspunkt, men også kommunikerer vigtigheden af tilgangen af arbejdskraft til den tekniske branche generelt.

”Vi kan se, at flere af vores kunder trækker deres produktion hjem til Danmark, og derved vil der være mange muligheder for de unge mennesker til at få et udfordrende job med gode fremtidsperspektiver og udviklingsmuligheder, hvor de kun selv sætter begrænsningen”, siger Allan Nelbom.

Den foreløbige indsats har resulteret i en mærkbar fremgang i antallet og kvaliteten af elever/lærlinge til den tekniske branche generelt samt en forbedring af faciliteterne på erhvervsskolerne.

Der er en aktiv indsats i folkeskolerne, gymnasierne, på uddannelsesmesserne og på udstillingerne generelt,
som også gerne fremadrettet skal sikre fortsat interesse for området.

"I BITVA ser vi meget gerne, at initiativet får endnu mere luft under vingerne. Der er mangel på folk, og metalindustrien er et vigtigt område for dansk erhverv og BITVA´s medlemmer. Særligt arbejdet med at skaffe og tiltrække flere unge til branchen står som et af vores fokusområder i 2017 og 2018! Dette tiltag skal, sammen med vores elevpris, danne rammen for vores bidrag i 2017 for at gøre opmærksom på vores branche og skaffe unge til industrien og vores medlemsvirksomheder," fastslår Allan Nelbom.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 

   

 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media