Teknovation Logo
robot

 
  • Vinderne i dette års DM i Teknologi blev fire elever fra EUC Syd i Aabenraa. Her er de ved præmieoverrækkelsen sammen med direktør Per Weiss fra PMW Engineering (t.v.), der var dommer i konkurrencen, og viceadministrerende direktør i DI, Kim Graugaard. (Foto: Wilfred Gachau)

20. oktober 2015, kl. 15:16 

HTX-elever vandt DM i Teknologi

Fire HTX-elever fra EUC Syd i Aabenraa vandt finalen i DM i Teknologi med deres opfindelse af en toiletdør, der først åbner, når man har desinficeret sine hænder. Vindere af årets erhvervscase blev Aalborg Handelsskole med et Smart Kitchen.


Industriens Hus dannede tirsdag formiddag rammen om dette års finaler ved DM i Teknologi og DM i Erhvervscase, der er en konkurrence i geniale opfindelser og gode forretningsidéer for elever fra teknisk gymnasium og handelsgymnasiet. I alt ti hold fra hele landet deltog.

Vinder af DM i Teknologi for elever fra det tekniske gymnasium blev EUC Syd i Aabenraa. De fire elever vandt med deres bud på, hvordan man løser problemet med dårlig håndhygiejne på landets sygehuse. HTX-eleverne Andreas Harmuth. Jesper Thaysen Henriksen, Oliver Elgaard Gellett og Philip Brodersen Hansen havde opfundet en særlig toiletdør, der først åbner, når man har desinficeret sine hænder.

”Opgaven er løst formidabelt. I er kommet med en løsning af et aktuelt samfundsproblem omkring manglende håndhygiejne. Der er stærke tal og en stærk analyse bag jeres produkt, og opgaven har en høj samfundsmæssig værdi. Og så har I tilmed vist et fint samarbejde”, sagde dommer Per Weiss, der er direktør i PMW Engineering, blandt andet i begrundelsen for valg af vinder.

Eleverne fra handelsgymnasiet dystede i en erhvervscase med køkkenkoncernen Nobia som omdrejningspunkt. Her vandt holdet fra Aalborg Handelsskole, Kevin Huynh, Marcus Myrtue Christiansen, Mathias Blak Frost og Nicolaj Christensen, med deres idé om et Smart Kitchen – et højteknologisk køkken, der for eksempel kan hjælpe forbrugerne med at holde styr på, hvad der mangler i køkkenskabene.

Dommer Freddy Kloster Nielsen, uddannelseschef i Nobia Denmark A/S, sagde blandt andet følgende i sin begrundelse:

”I har en soleklar strategi. Jeres opgave er gennemtænkt og analyseret, I lavede en flot præsentation, og jeres forslag var både realistisk, prisbilligt og særdeles innovativt.”

Andenpladsen i teknologi-konkurrencen gik til EUC Nord i Hjørring. På tredjepladsen kom Hillerød Tekniske Gymnasium. I erhvervscase-konkurrencen gik anden- og tredjepladsen til henholdsvis Slotshaven Gymnasium i Holbæk og København Nord i Hillerød.

DM i henholdsvis Teknologi og Erhvervscase er en årligt tilbagevendende konkurrence arrangeret af Danske Erhvervsskoler – i år i samarbejde med DI.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik