Teknovation Logo
robot

 
  • Ifølge AMU Nordjylland, er Lean-forløb et godt første skridt for virksomheder, der vil nedbringe deres CO2-udledning.

11. januar 2022, kl. 14:48 

Lean for lavere CO2-udledning

Implementering af Lean-processer er et godt første skridt for virksomheder, der vil nedbringe deres CO2-udledning, fremhæver Industriens Uddannelser.


Flere og flere virksomheder intensiverer i øjeblikket arbejdet med omstilling til en mere bæredygtig produktion.

Det fremhæver Industriens Uddannelser, IU.

I samtaler med industrivirksomhederne oplever IU-chefkonsulent Mette Hyllested-Winge, ikke mindst, at de har fået meget ud af at bruge Lean-strategier som udgangspunkt.

Det, at de reducerer deres CO2-udledning, var ikke nødvendigvis udgangspunktet, men for mange har det senere vist sig, at det er et rigtig godt sted at starte, uddyber hun.

Lean handler ikke mindst om at ændre medarbejdernes holdning og kultur for på den måde at forandre og forbedre eksempelvis produktionen i en virksomhed. Netop derfor er det en brugbar metode til at komme i gang med den bæredygtige omstilling, understreger Mette Hyllested-Winge.

Lean-underviser hos AMU Nordjylland, Asger Lund, uddyber, at det eksempelvis kan handle om at fjerne spild fra produktionen, så der på sigt spares tid, energi og brændstof. Det viser potentialet for bæredygtighed, fordi metoden bruges til at styrke fokus på løbende forbedringer og effektivisering af produktionsflowet.

Frem for alt handler Lean om kultur- og holdningsændringer, som medarbejdere kan benytte til at forandre og forbedre processer.

Asger Lund har blandt andre undervist i LEAN hos virksomheder som Cubic, og oplever, at succeshistorier fra industrien, baner vejen for at andre virksomheder kontakter erhvervsskoler for at få undervisning i netop Lean-tankegangen.

Endelig slår IU et slag for at interesserede, der vil du vide mere om Lean, kan finde en nærliggende skole, som udbyder Industriens Lean-kørekort.

Se mere ved at klikke på lænken her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik