Teknovation Logo
robot

 
  • CoWelder bliver jævnligt hevet op i klasseværelset, så eleverne kan lære at håndtere og programmere moderne automationsløsninger.

7. maj 2019, kl. 15:27 

Tættere på industrien med CoWelder

Tre CoWeldere fra Migatronic er på plads i Videncenter for Automation & Robotteknologi ved Tech College i Aalborg, hvor de skal medvirke til at udbrede viden om automation til industrien samt sikre pipelinen af kvalificerede medarbejdere.


Tech College i Aalborg har i samarbejde med Technical Education Copenhagen, TEC,, NEXT, Mercantec og EUC Nordvest etableret et såkaldt Videncenter for Automation & Robotteknologi, der skal indsamle og udbrede viden og kompetencer til virksomheder samtrelevante faggrupper og erhvervsuddannelser.

"Som en af landets største erhvervsskoler inden for blandt andet stål og metal ønsker vi at bygge bro mellem uddannelse og erhvervsliv. Her spiller vi en vigtig rolle i at uddanne kompetente fagfolk til moderne metalvirksomheder, som i dag oplever stor mangel på kvalificeret arbejdskraft," fortæller Jesper FrydkjærPedersen, som er uddannelsesleder på metalafdelingen ved Tech College i Aalborg, og fortsætter:

"Robotter og automation er kommet for at blive, men mange virksomheder har stadig til gode at opleve de mange fordele, som medfølger. Derfor er det vigtigt, at vi er i stand til at undervise og uddanne både ung såvel som gammel til den moderne industriarbejdsplads, hvor automation og håndtering af robotter er en fast del af hverdagen. Samtidig skal vi også understøtte den teknologiske udvikling, som branchen er i – og det er netop, hvad Videncentret kan bidrage til for både elever og virksomhedsledere".

Foruden viden og faglig ekspertise tæller videncentret også en række moderne maskiner og robotter, som både elever og virksomheder kan få lov at stifte bekendtskab med. Videncentret tæller blandt andet tre CoWeldere fra Migatronic, hvoraf to er til MIG-svejsning og en er til TIG-svejsning. Det er nemlig vigtigt at favne alle dele af stål- og metalindustrien:

"Videncentret skal indeholde hele paletten inden for robotteknologi og automation. Her er tilføjelsen af vores nye CoWeldere fra Migatronic helt essentiel, idet CoWelderen er blevet synonym med en brugervenlig, pålidelig og omkostningseffektiv automationsløsning inden for svejseindustrien. Den er især populær blandt virksomheder, som har ingen eller lidt erfaring med robotter og automationsløsninger, og dem er der fortsat mange af. Derfor tiltrækker den sig også en del interesse fra både elever og forskellige repræsentanter fra metalvirksomheder, som jævnligt er ude og se nærmere på den," forklarer Jesper Frydkjær Pedersen.

CoWelder er udviklet til at samarbejde med svejseren, mens den også fritager sine menneskelige kolleger fra hårdt og ensformigt arbejde, eftersom den kan svejse både større og mindre serier i forskellige materialer. Den frigiver derfor tid hos svejserne, som i stedet kan fokusere på mere specialiserede opgaver:

"Det er en meget effektiv og brugervenlig robot med en kort tilbagebetalingstid, som heller ikke kræver certificerede robotteknikere til at betjene den.Investering i en CoWelder er derfor en garanti for en øget konkurrenceevne og et forbedret arbejdsmiljø, og jeg har faktisk endnu til gode at opleve, at automationsløsninger har erstattet medarbejdere. Tværtimod skaber automation som oftest vækst og dermed grundlag for flere arbejdspladser i industrien," forklarer Migatronic-distriktschef Jens Kristensen.

Metalafdelingen på Tech College i Aalborg har godt og vel 250 elever og kursister tilknyttet og uddanner klejnsmede, svejsere, industriteknikere, teknisk designere og CNC-teknikere, mens uddannelsesstedet også udbyder svejsetekniske specialiseringer inden for rustfrit stålog aluminium. I modsætning til tidligere år fylder robotteknologi og programmering dog mere og mere på skoleskemaet i de klassiske erhvervsfag:

"Vi skal både uddanne og efteruddanne fagfolk, som kan træde direkte ind og gøre en forskel i moderne produktionsvirksomheder, der i stigende grad er spækket med højteknologiske maskiner og udstyr. Det skal vi kunne matche i undervisningen, og derfor bliver blandt andet CoWelderen jævnligt hevet op i klasseværelset, så eleverne kan lære at håndtere og programmere moderne automationsløsninger. Det er nemlig den slags kompetencer, som efterspørges i erhvervslivet i dag, og derfor får vi også løbende henvendelser fra både virksomheder og jobcentre angående opkvalificering," fortæller Jesper Frydkjær Pedersen.

"Samtidig håber vi også, at Videncentret kan blive det tydelige bevis på, at smede- og svejsefaget er i voldsom udvikling i disse år. Det er i dag en verden fyldt med spændende automations- og robotteknologi, og det håber vi kan bidrage til at vække endnu flere unges interesse i branchen," fastslår han. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik