Teknovation Logo
robot

 
  • Kasper Palm, der er forbundssekretær i Dansk Metals uddannelsesafdeling, understreger at det er tid at få ekstra kul under praktikplads-kedlerne.

15. oktober 2018, kl. 14:07 

Brug for kul på praktikpladskedlerne

Det går den rigtige vej med antallet af praktikpladser i industrien, men der skal stadig oprettes flere, hvis mangel på faglærte ikke skal blive et alvorligt problem, fremhæver Dansk Metal.


Mere end hver femte tillidsrepræsentant i industrien arbejder på en virksomhed, der det seneste år har taget flere lærlinge. Det viser en ny rundspørge blandt Dansk Metals tillidsrepræsentanter i industrien. Ifølge Undervisningsministeriets praktikpladsstatistik blev der i 1. halvår af oprettet 572 flere praktikpladser i industrien i forhold til samme periode i 2016.

”Praktikpladser til fremtidens faglærte er et must, som virksomhederne i den grad også har en interesse i. Dansk Metal og DI har begge været markante på den dagsorden den seneste tid, og noget tyder på at virksomhederne lytter, og det har været med til at skubbe i den rigtige retning. Vi oplever også flere virksomheder, der ansøger om at blive godkendt til at tage lærlinge. Nu skal vi holde fast i den gode udvikling, så vi får oprettet endnu flere nye praktikpladser,” siger Kasper Palm, der er forbundssekretær i Dansk Metals uddannelsesafdeling.

I 1. halvår af året er der oprettet 914 flere praktikpladser i forhold til samme periode i 2016 inden for alle brancher. Som sagt står metalindustrien for 572 af de oprettede praktikpladser. Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kommer de danske virksomheder i jern- og maskinindustrien til at mangle 30.000 faglærte i 2025, så der er ifølge Dansk Metal grund til at sætte turbo på uddannelsen:

”Praktikpladser gør det ikke alene. Der er en fælles forståelse af, at vi skal have flere unge mennesker til at vælge erhvervsuddannelserne. Det vil uden tvivl blive nemmere, hvis industriens virksomheder samtidig kan garantere, at der er praktikpladser til alle. Med andre ord er flere unge på erhvervsuddannelserne, flere praktikpladser og flere faglærte hinandens forudsætninger,” siger Kasper Palm.

Udviklingen i antallet af praktikpladser er en glædelig udvikling ovenpå trepartsaftalen fra august 2016, hvor arbejdsgiverne forpligtede sig til at oprette mellem 8.000 og 10.000 flere praktikpladser frem mod 2020 i forhold til i 2016. Delmålet er, at der skal skabes 2.100 ekstra praktikpladser inden udgangen af 2018.

”Vi nærmer os delmålet om 2100 flere praktikpladser inden årets udgang. Det er godt, men vi skal fortsat skovle kul på praktikpladskedlerne. Allerede nu er der særlige uddannelsesområder som smede, mekanikere og industriteknikere, hvor vi stort set ikke har nogle arbejdsløse medlemmer, og hvor efterspørgslen er stor. Løsningen på den udfordring er og bliver uddannelse,” siger Kasper Palm.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik