Teknovation Logo
robot

 
  • Inwatec-direktør Mads Andresen ser et stort potentiale på Fyn for unge, der vælger robotindustrien som karrierevej. Derfor er det vigtigt, at der uddannes flere ingeniører nu, så fynske virksomheder forsat kan vokse og tiltrække både stjerner og stjerneskud inden for robotindustrien, fremhæver han.

18. januar 2018, kl. 07:02 

Kommende superstjerner på Fyn

Der er udsigt til massiv mangel på højtuddannet teknologisk arbejdskraft. Robotvirksomhederne på Fyn har derfor intensiveret jagten på ingeniørstuderende, der kan blive fremtidens superstjerner.


Beregninger fortaget af Ingeniørforeningen, IDA, for Engineer the future slår fast, at der kommer til at mangle 10.000 Science, Tech, Engineering, Math, STEM-kandidater i 2025.

Jagten på kompetente medarbejdere med teknologisk ekspertise bliver en af de største udfordringer for fynske virksomheder i fremtiden, forudser Mads Andresen, administrerende direktør i robotvirksomheden Inwatec efter offentliggørelsen af prognosen:

”Ingeniørerne er fremtidens superstjerner, der skal få det bedste frem i samspillet mellem mennesker og maskiner i alle industrier. Internationalt set er der allerede en enorm efterspørgsel efter højtuddannet teknologisk arbejdskraft, og Odense er lige nu globalt centrum for robotingeniører. Det betyder, at vi dels har nogle af verdens mest spændende robotvirksomheder, dels at unge fra hele verden allerede kommer for at være en del af fællesskabet. Potentialet for regionen og de unge, der vælger den karrierevej er næsten ubegrænset, og derfor er det vigtigt, at der uddannes flere ingeniører nu, så fynske virksomheder forsat kan vokse og tiltrække både stjerner og stjerneskud inden for robotindustrien. Vi kan bruge dem alle sammen,” siger Mads Andresen.

De senere år har landets ingeniør-, IT- og naturvidenskabsuddannelser haft stigende optag, men ifølge prognosen er det ikke nok til at kunne dække fremtidens behov. Den fortsatte ingeniørmangel bekymrer Thomas Damkjær Petersen, formand for Engineer the future og IDA.

”Vi har de se seneste år arbejdet intenst på at promovere de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser i alliancen Engineer the future og med det stigende optag, kan vi glæde os over, at vi er nået et stykke. Vi står imidlertid stadig med en beklagelig arbejdskraftmangel og en kæmpe udfordring med udsigt til flaskehalse, der risikerer at skade virksomhedernes vækstpotentiale og dermed også fremtidens velfærd," forklarer Thomas Damkjær Petersen.

En tidligere prognose fra 2015 viste, at Danmark ville komme til at mangle 13.500 tekniske og naturvidenskabelige kandidater i 2025. Der er altså sket et fald i arbejdskraftmanglen siden da, men det ændrer ikke ved, at der fortsat er et massivt behov for at få flere til at vælge uddannelser inden for naturvidenskab, teknologi og IT, understreger Thomas Damkjær Petersen:

”Danmark halter fortsat bagud i international sammenhæng, når det handler om unges interesse for STEM-uddannelser. Det skal vi have ændret på, hvis danske virksomheder skal kunne klare sig i den internationale konkurrence,” påpeger Thomas Damkjær Petersen, og henviser til OECD’s rapport, Education at a Glance 2017, der viser, at Danmark ligger i bunden, når det kommer til, hvor stor en andel af de unge, der vælger ingeniør-, naturvidenskabelige og ITuddannelser. Af rapporten fremgår det, at Danmark kun lige klemmer sig forbi Belgien, Luxembourg, Holland og Tyrkiet.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik