Teknovation Logo
robot

  • Maskiningeniør Marie Almbjerg er ansat som kvalitets- og måletekniker hos Zebicon, der har specialiseret sig inden for 3D-skanning og industriel måleteknik.

15. november 2017, kl. 15:09 

3D-skanning til rådighed for skolerne

Zebicon er nu en del af Engineer the futures-konceptet, hvor skoler kan booke eksperter fra forskellige arbejdsområder, og herunder nu også 3D-skanning.


Engineer the future har samlet en gruppe ingeniører og teknologieksperter fra hele landet og etableret konceptet ”Book en ekspert”.

Konceptet er målrettet ungdomsuddannelser og folkeskolernes ældste klasser, og som navnet antyder kan skolerne booke en ekspert til at komme ud og fortælle om, hvad de arbejder med og lære eleverne om deres faglige område.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


En af eksperterne, som skolerne kan booke, er 27-årige Marie Almbjerg, som er uddannet maskiningeniør fra VIA University College i Horsens. Marie Almbjerg er ansat som kvalitets- og måletekniker hos Zebicon i Billund, og hendes arbejde består i at lave 3D-skanning af mange forskellige produkter - lige fra emner på størrelse med knappenåle til store vindmøllekomponenter. Hun arbejder også med den efterfølgende databehandling af 3D-skanningerne og med at lave målerapporter til Zebicons kunder.

Marie Almbjergs besøg på skolerne introducerer eleverne til 3D-skanning og måleteknik. Ved en praktisk demonstration af scanning vil eleverne i løbet af besøget opnå forståelse for, hvad 3D-skanning er, hvad det kan bruges til i dag og i fremtiden, og hvorfor det er vigtig for produktionsvirksomheder. Eleverne får også forståelse for, hvad materialer betyder for 3D-skanningen, og hvilke udfordringer materialerne kan give.

”Book en ekspert” er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College.

Eksperterne er ingeniører, naturvidenskabelige kandidater og andre med en teknisk eller naturvidenskabelig baggrund. Alle eksperterne har deltaget i et kommunikationskursus, hvor de er blevet særligt trænet i at formidle til børn og unge.

Book en ekspert er en mulighed for at udvide børn og unges teknologiske dannelse og styrke elevernes interesse for naturfag og teknologi. Konceptet er fondsfinansieret, og derfor er det gratis for skoler at booke eksperterne til at komme på besøg i undervisningen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik