Teknovation Logo
robot

 
  • De seneste tal fra Teknisk Landsforbund viser, at kun 4,7 procent af produktionsteknologerne i Danmark jobsøgende, fremhæver Erhvervsakademi Dania. De produktionsteknologstuderende Dennis Gits Jensen (i forgrunden) og Christian Larsen har startede firmaet Tecca, der tilbyder teknisk tegning og rådgivning.

14. juni 2017, kl. 15:26 

Produktionsteknologstuderende vader i jobtilbud

Før den afsluttende eksamen har over en tredjedel af de studerende på produktionsteknolog-uddannelsen i Randers allerede fundet et job.


Det konstaterer udddannelseudbyderen Erhvervsakademi Dania, der tilføjer, at to elever er sprunget ud som selvstændige, mens flere er blevet ansat i lokale virksomheder.

En af dem, der har fået job, er Nick Juul Petersen, som er blevet fastansat hos Unimec A/S i Langå, hvor han også var i praktik.

Han havde næsten pakket kufferterne for at tage på praktikophold i Vietnam, da en særlig lykkelig omstændighed fik ham til at søge praktik tæt på hjemmet i Randers.

”Vi fandt ud af, at min kæreste var blevet gravid, så jeg droppede Vietnam,” fortæller han.

Helt tilfældigt faldt den 33-årige studerende over virksomheden Unimec, som han i dag kalder lidt af et lykketræf.

”Unimec var det første sted, jeg ringede til, så jeg har været heldig. Det er nemlig lidt et drømmested for mig, da alle deres maskiner er unikke og udviklet helt fra bunden. Det er lige nøjagtigt det, jeg godt kunne tænke mig at lave,” siger han, og fortsætter:

”Studiet har været rigtig godt med nogle engagerede medstuderende og undervisere. Der har været gode muligheder for at sætte sig ind i tingene og meget af det, jeg ser i jobbet, kan jeg genkende fra studiet.”

Mens mange af de studerende allerede har skrevet kontrakt med virksomheder, hvor de kan arbejde som fx produktudvikler, optimeringskonsulent eller produktionschef, er der to, der har startet fælles virksomhed.

Det er Christian Larsen og Dennis Gits Jensen, og deres fælles firma hedder Tecca, der tilbyder teknisk tegning og rådgivning.

”Virksomheder får tit rådgivende ingeniørfirmaer til at lave tekniske tegninger. Det er rigtig dyrt og slet ikke nødvendigt. Produktionsteknologer kan næsten det samme, og så er vi billigere,” fortæller 37-årige Christian Larsen, der bor i Lystrup ved Aarhus.

Da de søgte praktiksteder, oplevede de, at flere firmaer gerne ville have deres hjælp, men ikke havde tid eller ressourcer til at lære dem op.

”Vi valgte derfor at starte et firma, som virksomheder kunne bruge til enkelte opgaver i stedet for at skulle ud og ansætte,” lyder det fra 23-årige Dennis Gits Jensen fra Randers.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media