Teknovation Logo
robot

 
  • Kompassbank-stifter og administrerende direktør Michael Hurup Andersen ser gode muligheder for yderligere investeringer i de danske SMV'er i forlængelse af den aktuelle garantiaftale.

3. juli 2024, kl. 09:08 

Milliard-pakke tilrettet danske SMV’er

En netop offentliggjort garantiaftale mellem Den Europæiske Investeringsfond og Kompasbank A/S vil sikre danske SMV’er adgang til en pulje på 1,3 milliarder til projekter og investeringer inden for grøn omstilling, uddannelse og vækstinitiativer.


Tre garantier fra Den Europæiske Investeringsfond, EIF, til Kompasbank frigør finansiering til at støtte omkring 840 danske SMV'er med forbedrede lånevilkår med en samlet ramme på 1,3 milliarder kroner. Puljen er åben for nye SMV-lån til og investeringer i grøn omstilling, kompetenceudvikling og uddannelse samt lettere adgang for startups til finansiering af vækstinitiativer, oplyser EIF's administrerende direktør Marjut Falkstedt:

"Danske virksomheder spiller en ledende rolle i den grønne omstilling, og vi er glade for at kunne bygge videre på vores partnerskab med kompasbank for at støtte tilgængeligheden af målrettet finansiering til små virksomheder – især når det kommer til at støtte færdigheder og finansiering af klimainitiativer," siger Marjut Falkstedt.

Ud over at lette adgangen til finansiering åbner garantiaftalen også op for en række kontante fordele for Kompasbanks kunder i form af forbedrede lånevilkår – herunder attraktive rentesatser og mere fleksible løbetider, fremhæver stifter og administrerende direktør Michael Hurup Andersen, Kompassbank:

“Vi oplever ofte, at danske SMV'er må opgive specifikke vækstinitiativer eller sænke deres ambitioner, fordi de ikke har tilstrækkelig og hurtig adgang til finansiering. Det er dårligt for virksomhedernes konkurrenceevne – men også for økonomien og jobskabelsen – fordi det koster penge, når gode og sunde investeringscases sættes på standby," siger Michael Hurup Andersen, og fortsætter:

"Vi er glade for, at vi med den nye EIF-aftale kan hjælpe flere hundrede SMV'er med hurtigt og gnidningsløst på at realisere deres vækstambitioner på attraktive vilkår, samtidig med at vi støtter den grønne omstilling og bidrager til flere investeringer i uddannelse og nye kompetencer".

Garantierne er muliggjort med støtte fra InvestEU-programmet, som sigter mod at udløse over 372 milliarder euro i yderligere investeringer i perioden 2021 til 2027.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik