Teknovation Logo
robot

 
  • Der skal anvendes grøn brint i fremstillingen ved Ugitechs Ugine Site-stålværk i Savoie fremadrettet.

30. april 2024, kl. 07:54 

Lhyfe og Ugitech skærper indsats for reduceret CO2 i stål

Lhyfe, der er en pioner inde the produktion af brint-energi og Ugitech, som er et datterselskab i Swiss Steel Group, har underskrevet et Memorandum of Understanding, for overgangen til brug af grøn brint til stålfremstillingen ved Ugine Site-stålværket i Savoie, Frankrig.


I bestræbelserne på at sænke CO2-udledningen i forbindelse med stålfabrikationen har Lhyfe og Ugitech netop underskrevet et Memorandum of Understanding, for igangsætning af brug af grøn brint til stålfremstillingen ved det franske Ugine Site-stålværk, meddeler aftaleparterne.

Ambitionen er, at værket skal være leverandør af grønnere stål til opførslen af faciliteter forud for vinter-OL i 2030, og dermed medvirke til at gøre eventet til det hidtil mest bæredygtige OL.

Swiss Steel Group følger nøje Lhyfe og Ugitechs arbejde, idet man som en af verdens største specialstål-producenter har ambitioner om at tage ved lære af Ugitech-erfaringerne ved gruppens øvrige værker, og anvende grøn energi i stedet for fossile brændstoffer til stålfremstillingen ligesom der investeres massivt i thermoprocesser i øvrigt ved gruppens ovne, herunder også ovne til hærdning i øvrigt. Samlet fremstilles årligt i omegnen af 200.000 tons specialstål i gruppen, og med realisering af de aktuelle projekter vil man kunne reducere udledningen med beregnet 16.000 tons CO2 årligt, når investeringen er fuldt gennemførte.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik