Teknovation Logo
robot

 
  • Ifølge CEO for AMEXCI Edvin Resebo er investeringen i NXG XII 600-platformen et kritisk skridt i virksomhedens rejse mod serieproduktion i stor skala. Systemet forbedrer ikke bare produktionskapaciteten, men understreger også visionen om at føre industrien hen imod en bæredygtig fremstillingsfremtid, påpeger han.

23. april 2024, kl. 14:22 

Første NXG XII 600 til Norden

Muligheden for at fremstille 3D-metalprintemner med 12 styk ét kilowatt lasere i ét SLM-system bliver nu til virkelighed med installationen af et NXG XII 600-system fra Nikon SLM Solutions, meddeler svenske Amexci.


Amexci er i øjeblikket gang med at færdiggøre virskomhedens nybyggede facilitet i Örebro i Sverige, hvor den store maskine skal tage den industrielle produktion af 3D-metalprinede emner til næste niveau i Norden, fremhæves det.

Enheden, der byder på 12 simultant opererende ét kilowatt-lasere, kan fremstiller emner på maksimalt 600x600x600 millimeter.

Lübeck-virksomheden Nikon SLM Solutions introducerede NXG XII 600 3D-metalprintlæsningen som et kommercielt produkt i 2020 i forbindelse med dette års virtuelle udgave af Formnext Connect-messen arrangeret af Messe Frankfurt.

Ifølge producenten kan den 3D-metalprinte emner med SLM-teknikken med en byggerate på op til 1.000 kubikcentimeter i timen, hvilket er fem gange hurtigere en de traditionelle High-end-maskiner med fire lasere.

Ud over NGX-maskinen annoncerer virksomheden også investeringen i netop en SLM 500 700W fire-laser-maskine til titaniumemner til porteføljen af maskiner installere ved Örebro-faciliteten, der forventes at åbne officielt til efteråret.

På initiativ af en af Sveriges fremmeste erhversledere Marcus Wallenberg gik en række svenske industrivirksomheder i 2018 sammen og etablerede Amexci AB med henblik på at fremskynde anvendelsen af ​​3D-print i metal.

Blandt ejerne er firmaer som ABB, Atlas Copco, Electrolux, FAM, Husqvarna Group, Höganäs AB, Saab, Scania, SKF, Stora Enso og Wärtsilä.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik