Teknovation Logo
robot

 
  • Daniel Engstrøm har arbejdet på og ledet en række offentligt finansierede projekter med budgetter, der samlet svarer til mere end 100 millioner kroner, fremhæver TI.

8. april 2024, kl. 14:18 

Daniel Engstrøm til materialespecialisterne hos TI

Associate Professor inden for AM-teknologi ved Loughborough University Daniel Engstrøm er blevet en del af Teknologisk Instituts, TI, Advanced Materials & Process Development Team. Her skal han arbejde med at udvikle projektforslag til større EU-projekter og danske innovationsprojekter, fremhæves det.


Daniel Engstrøm er aktuelt kommet til TI's   Advanced Materials & Process Development Team, hvor hans baggrund som materialeforsker med 20 års erfaring fra nanoskala- til makroskala-projekter nu skal anvendes.

Han er uddannet BSc og MSc i Anvendt Fysik fra DTU i 2007og spænderede blandt andet et år på EPFL i Schweiz, hvor han studerede mikroteknologi på fransk.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Efter sine master-studier foretog han en ph.d.-grad i emnet kulstof-nanorør-integration med mikrosystemer på DTU, delvist udført på University of Cambridge efterfulgt af flere post docs ved Imperial College London, UCL, og University of Oxford.

Først og fremmest med udvikling af nanofluidicsystemer til HIV-detektion og flere nanofabrikationsteknikker i fokus.

I 2015 avancerede han til en lektor i Additive Manufacturing ved Loughborough University, hvor han arbejdede på en bred vifte af processer og applikationer inden for sundhedspleje, RF-kommunikation, rum- og luftfart, mens han 3D-printede polymerer, metaller og keramik med henlik på at udvikle nye materialer.

Seneste har hans forskning koncentreret sig om cirkulær økonomi såsom genanvendelse af forurenet nylon fra en ny 3D-printproces, der ser på mulighederne både for et lukket kredsløb og åbne kredsløb samt upcycling af tekstiler til råmateriale til 3D-print, hvorved dets værdi øges.

I Advanced Materials and Proces Development-teamet skal han vil arbejde med at udvikle projektforslag inden for polymergenanvendelse særligt i forbindelse med større EU-projekter og danske innovationsprojekter, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik