Teknovation Logo
robot

 
  • Identificering af revner ved UT-svejseinspektion.

6. marts 2024, kl. 11:12 

Lettere svejseinspektion

Strenometer ApS introducerer UT-udstyr, der gør det muligt at importere en Cad-tegning af emnet og se fejlens placering på instrumentet mens der skannes, eventuelt i kombination med et A-Scan, hvorved svejseinspektion bliver hurtigere og mere enkelt. 


Kim Graessler fra Strenometer tager udgangspunkt i en T-samling, som består af to plader svejst sammen i 90 grader så de udgør et 'T'. Grundet den komplekse geometri kan et A-Scan være svært at fortolke. Små unøjagtigheder i placeringen af transduceren eller reflektionsvinklenkan fejlagtigt placere en fejl i svejsningen hvor der er tale om en fejl i selve materialet, med forkerte og unødvendige indgreb til følge.

I stedet kan man, ved at benytte ”Scan Plan”-funktionen med en realtids-sporingsstråle, som er tilgængelig i udstyr som eksempelvis Sonatest Wave, se præcist hvor signalet kommer fra og træffe dokumenterede beslutninger ved at gemme et billede af visningen.

UT-udstyret kan anvendes til eksempelvis bindingsfejl, delaminering og revner, oplyser Kim Graessler, og fremhæver udstyr med indbygget ”Scan Plan”, som Sonatest Wave, der er kompatibel med transducere fra de gængse producenter og dermed anvendelig uafhængigt af hvilke præferencer man måtte have når det kommer til transducervalg.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik