Teknovation Logo
robot

 
  • Mulighederne med ikke mindst ESS og MAX IV i Skåne i Sverige vil være på tapetet på dagen.

5. marts 2024, kl. 07:08 

ESS-dag om materialers adfærd og værdi for virksomheder

Industri og forskere samles 14. marts hos Teknologisk Institut i Taastrup for at diskutere, hvordan forståelsen af ​​materialers adfærd fra nano- til makroskala med brug af forskellige teknologier som European Spallation Source, ESS, kan skabe værdi hos virksomheder.


Ved eventet er der en introduktion til det danske SOLID European Spallation Source ERIC-fyrtårnsprojekt fra Professor Henning Friis Poulsen og fire af SOLID forsknings- og udviklingsprojekterne.

Herefter er der industrielle perspektiver omkring fordele og udfordringer samt en workshop om nye muligheder for virksomheder.

Blandt andre vil Kristian Vinter Dahl fra MAN Energy Solutions give sit perpektiv på mulighederne for den danske industri.

SOLID ESS-fyrtårnsprojektet startede i 2020 og samler 14 materialeforskningsgrupper fra alle danske universiteter til materialeanalyse på tværs af alle længdeskalaer, der ser på både struktur og flow - og integrerer nye værktøjer til simulering og kvantitativ billeddannelse.

19 ph.d.-studerende og postdocs er engagerede og nærmer sig afslutningen af deres projekter.

SOLID, der ledes af DTU - Technical University of Denmark, er et samarbejde er også involverer Aarhus Universitet, Københavns Universitet - University of Copenhagen, Syddansk Universitet - University of Southern Denmark, Aalborg Universitet, Roskilde University og Teknologisk Institut.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik