Teknovation Logo
robot

 
  • ”Pers Group har gjort det nemt for os ved at stille pumpeudstyr til rådighed,” siger J-Coatings Helle Munk, som her ses ved en 1.000 liters beholder med bejdsemiddel.

2. juni 2023, kl. 12:00 

Merværdi til overfladebehandlingen

teknovationNr. 7 - 2023   Kvaliteten af vedhæftningen er afgørende for den overfladebehandling, som Qualicoat-certificeringen foreskriver. Som den eneste danske virksomhed har J-Coating A/S det internationale certifikat og kan med kun én omgang pulverlakering levere overfladebehandlet aluminium, der lever op til de skrappeste krav, og som giver store besparelser for kunden. Kemiprodukterne er leveret af Pers Group, som også i år er blandt udstillerne. 


J-Coating har gang i forretningen, som er domineret af et 287 meter langt, fuldautomatisk overfladebehandlingsanlæg til pulverlakering. Kunderne kommer fra mange forskellige industrier og får deres komponenter i stål og aluminium overfladebehandlet hos J-Coating i Aalestrup, som på aluminiumområdet har certifikatet Qualicoat, som er udstedt af den internationale aktør inden for standardisering med hovedsæde i Schweiz.

”Vi er de eneste her i landet, som har den certificering. Qualicoat, der er en kendt standard i hele verden, foreskriver blandt andet, hvordan vi behandler aluminium, sådan at vedhæftningen bliver korrekt. Selve forbehandlingen omfatter syv forskellige trin, før slutmalingen finder sted, så det er en omstændelig omgang, men resultatet er til gengæld i verdensklasse,” siger Helle Munk, der er administrationschef hos J-Coating, og tilføjer, at det i særdeleshed handler om at bruge den rette kemiske løsning til opgaven:

”Sidste år indledte vi et samarbejde med Pers Group, der kunne hjælpe os på flere områder. Vi har får nu leveret et bejdsemiddel med nogle unikke egenskaber. Bejdsemidlet ætser et lag af aluminiumsoverfladen, og netop den proces er med til at sikre optimal vedhæftning, sådan at produktet er klar til at blive malet,” forklarer Helle Munk.

Hun understreger, at bejdsemidlet sammen med den kromfrie passivering sikrer, at aluminiumproduktet kun skal have ét lag maling. Og at løsningen uden denne kemi normalt vil kræve to gange maling for at leve op til de forskellige korrosionskrav.

Læs hele artiklen i onlineudgaven af Teknvoation 7/2023 ved at klikke på lænken  her

wib


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik