Teknovation Logo
robot

 
  • Den danske ESA astronaut Andreas Mogensen i sit blå flight suit med det danske flag. (Foto: NASA)

26. januar 2023, kl. 17:14 

Hidtil største danske rumfremstød på vej til USA

USA’s rumindustri er i rivende udvikling, og danske aktører kan spille ind med førende rumteknologi på det amerikanske marked. Sammen med den Texas-baserede danske astronaut, Andreas Mogensen, vil bl.a. danske virksomheder og forskere tilbringe næste uge i Houston og mødes med relevante aktører med henblik på at styrke amerikansk-dansk samarbejde om rumteknologi.


Søndag den 29. januar rejser 30 danske rumvirksomheder, forskere og eksperter til Houston, Texas for at mødes med den blomstrende amerikanske rumindustri sammen med Andreas Mogensen. Fremstødet er det største danske rumfremstød nogensinde og skal være med til at promovere dansk rumteknologi og innovation i USA samt øge det dansk-amerikanske samarbejde og handel inden for området.

Delegationen skal blandt andet besøge Johnson Space Center, hvor den danske astronaut Andreas Mogensen arbejder for European Space Agency, som et bindeled til NASA. Derudover skal de besøge Boeing Aviation og Elon Musk’s SpaceX nær den Mexicanske grænse på deres Boca Chica raketaffyringssite. Gruppen skal i løbet af ugen også mødes med amerikanske start-ups, virksomheder og forskningsinstitutioner, som udvikler og leverer løsninger til både NASA’s rumprogram og fremtidens kommercielle rumstationer.

”Det er det helt rigtige tidspunkt for Danmark at afholde et rumfremstød til USA. Den amerikanske rumindustri er i en rivende udvikling i disse år, og der er stor appetit på at samarbejde med internationale innovative partnere om at udvikle fremtidens rumteknologier,” siger Morten Siem Lynge, Generalkonsul på det danske konsulat i Houston.

Med USA’s planer om bemandede besøg til månen og senere også Mars samt en privat kommerciel rumindustri i hastig fremmarch, er landet fortsat verdens ubestridt førende rumnation rent teknologisk og økonomisk. Det globale marked for rumteknologi er i 2022 estimeret til 469 mia. USD. Markedet vokser i øjeblikket med 9 procent om året og er projekteret til at runde 1 billion USD i 2040. USA investerer cirka seks gange så meget på området som Kina, der har verdens næststørste rumøkonomi. USA er derfor en yderst attraktiv partner for Danmark.

Fremstødet til Houston er arrangeret af det danske Generalkonsulat i Houston, Innovation Centre Denmark i Silicon Valley, den danske Tech Ambassadørs kontor i Silicon Valley i samarbejde med Uddannelses- og forskningsstyrelsens Rumkontor.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik