Teknovation Logo
robot

 
  • I bestræbelserne på at tiltrække flere støberiteknikerlærlinge introducerer Vald Birn nu 14 dages uforpligtende praktikforløb.

9. november 2022, kl. 11:08 

14 dages uforpligtende praktikforløb

Vald. Birn A/S, med hovedsæde i Holstebro, tager nu yderligere et initiativ i brug for at tiltrække lærlinge til støberiteknikerfaget, og tilbyder alle interesserede muligheden for at komme i 14 dages uforpligtende praktikforløb samt inviterer til åbent hus på støberiet i Holstebro den 23. november.


Har man hænder og hoved skruet rigtigt på, og trives med en hverdag med fart over feltet, forskellige opgaver og masser af teknologi, så er jobbet som støberitekniker måske lige noget, lyder det fra et af Nordeuropas største støberier, Vald. Birn, som nu har taget noget utraditionelle metoder i brug for at tiltrække flere lærlinge, ved at tilbyde alle interesserede muligheden for at komme i et 14-dages praktikforløb som støberitekniker. Det eneste krav er folkeskolens afgangseksamen og gode dansk- og matematikkundskaber:

"Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i støberibranchen, så derfor håber jeg, at så mange som muligt vil benytte muligheden for at prøve kræfter med hvervet som støberiteknikker i vores 14-dages praktikforløb," siger Birn-koncerndirektør Claus Beier.

Støberikoncernen søger på nuværende tidspunkt støberiteknikerlærlinge både til støberiet i Holstebro og til datterselskabet Uldalls Jernstøberi i Vejen. Claus Beier understreger dog, at forløbet er helt og aldeles uforpligtende:

"Vi håber selvfølgelig, at nogle vælger at søge optagelse på støberiteknikeruddannelsen efter deres praktikforløb og efterfølgende går i lære i Birn-koncernen. Men ellers ser vi det som en kæmpestor succes, hvis bare nogle viser interesse for støberifaget og har mod på at prøve sig af på et støberi," fortæller han og tilføjer, at Birn-koncernen også søger lærlinge indenfor andre spændende fagområder, for eksempel automatikteknikere, værktøjsmagere og industriteknikere.

Er man endnu ikke helt sikker på, om man tør give sig i kast med 14 dages uforpligtende praktikforløb, og Birn holder i samarbejde med foreningen Støberitekniker.nu et åbent hus-arrangement for støberiteknikeruddannelsen onsdag den 23. november, klokken 15 til 16.30 på Vald. Birns fabrik i Holstebro.

Til arrangementet vil deltagerne kunne høre nærmere om uddannelsen og jobbet som støberitekniker. Derudover vil der være mulighed for en rundvisning på Vald. Birns støberi af to nuværende lærlinge.

"Som støberitekniker kommer man til at bidrage til udviklingen og produktionen af emner til mange forskellige industrier. Det hele foregår i et højteknologisk miljø, hvor man lærer at støbe alt fra lastbilsdele til skibspropeller," forklarer Henning Dam, der er daglig leder af Støberitekniker.nu, og han fortsætter:

"Ud over et spændende job med fart over feltet og mange forskelligartede opgaver, så står vi jo i den situation, at støberibranchen nærmest higer efter arbejdskraft. Derfor er man som støberiteknikerlærling garanteret job efter endt uddannelse".

Alle er velkomne til at deltage i åbent hus-arrangementet, der ikke kræver tilmelding. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik