Teknovation Logo
robot

 
  • RG Rom Gummi har netop modtaget en amerikansk storordre, og Lemvig-firmaet etablerer derfor også produktion i USA.

17. oktober 2022, kl. 11:26 

Stor USA-ordre til RG Rom Gummi

Plast-, gummi- og skumløsningsproducenten RG Rom Gummi skal fra årsskiftet og otte måneder frem levere til den amerikanske havvindmøllepark Ocean Wind 1, der i alt består af 98 havvindmølle-fundamenter, hvor RG Rom Gummi skal varmvulkanisere gummi på 784 stålelementer, som skal bruges til havmølle-fundamenternes såkaldte boatlandings og stiger.


Vestjyske RG Rom Gummi har mandag modtaget ordre på leverancer, fra januar2023 og otte måneder frem, til den amerikanske havmøllepark Ocean Wind 1, der i alt består af98havmølle-fundamenter. Her skal RG Rom Gummi varmvulkanisere gummi på 784 stålelementer, som skal bruges til havmølle-fundamenternes såkaldte boatlandings og stiger. Og denne produktion skal for første gang ikke foregå i Lemvig, men i stedet øst for Washington DC i USA.:

"Vi har siden 1983 været førende i vamvulkaniserede gummiløsninger i Danmark, og har i de seneste år arbejdet på, at blive specialiseret og verdensførende i varmvulkaniserede gummiløsninger til vindmøller og havmølle-fundamenter. Det er vi blevet, og vi er glade for, at vores kompetencer nu også bliver efterspurgt på det amerikanske marked," fortæller direktør Jesper Berg Kristensen, RG Rom Gummi.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Det, at vi kan tilbyde at rykke produktionen helt tæt på kunden, og nedbringe leverings-tid og -omkostninger, kan vi mærke er noget de sætter stor pris på. Kunderne efterspørger vores unikke gummiløsninger til havmølle-fundamenter, men de alt for store geografiske afstande kan vanskeliggøre projektet, hvor der som regel er en stram deadline," siger Jesper Berg Kristensen.

Det bliver egne produktionsmedarbejdere fra Lemvig, som kommer til at stå for driften af produktionen, og forventningerne til, at konceptet kommer til at spille en rolle i fremtidige offshore projekter i USA, er store:

"Jeg er sikker på, at det langt fra bliver det sidste amerikanske projekt vi skal producere og levere til. Ambitionerne for vindenergi er ligesom i Europa også høje i USA, og vi oplever et stigende antal forespørgsler på vores gummiløsninger til kommende havmølleparker udenfor de amerikanske kyster," fastslår Jesper Berg Kristensen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik