Teknovation Logo
robot

 
  • Hele EMS-holdet flytter nu ind i de opførte lokaler, der skal skabe større synergi i virksomheden

27. juni 2022, kl. 07:22 

EMS på plads i 4.700 kvadratmeter

EMS A/S, der har investeret cirka 60 millioner kroner i en 4.700 kvadratmeter udvidelse i Esbjerg, udvider for at understøtte en strategisk satsning på ingeniør-, produktions- og serviceydelser til kunder inden for primært vind, olie/gas og PtX.


Det er med store forventninger, at administrerende direktør Kenneth Hagelskjær og hans medarbejdere ved EMS i Esbjerg mandag møder ind til den første arbejdsdag i den netop indtagede kontorbygning.

"Vi får nu mulighed for at arbejde sammen på en helt anden måde, idet vi nu samler medarbejdere fra fem adresser i én stor og sammenhængende bebyggelse. Jeg har tidligere prøvet noget lignende og oplevede dengang, hvor stor en forskel det kan gøre, når mennesker arbejder tæt sammen frem for at sidde hver for sig," fortæller Kenneth Hagelskjær. 

De to værkstedshaller stod færdige lige efter årsskiftet, og forandringen er mærkbar. Med flere kvadratmeter til rådighed behøver EMS ikke længere håndtere produktion og montage i samme lokale. Det har tidligere skabt flaskehalse, men de er nu løst og produktionsflowet er markant forbedret:

"Med de nye haller har vi fået plads til at håndtere op til fire ordrer på samme tid. Det giver os en meget højere effektivitet. Samtidig er sikkerhedsniveauet højnet, og vi har færre omkostninger til transport. Alt i alt,står vi nu i en langt mere optimeret udgave af os selv," siger Kenneth Hagelskjær.

Lige så vigtigt er det, at EMS nu kan imødekomme en stigende efterspørgsel på store, modulopbyggede stålkonstruktioner, fordi virksomheden nu har 13 meter under krog og en kran, der kan løfte 32 tons.

"Vi valgte at bygge de nye haller, fordi vi kunne se, at vores kunder voksede og begyndte at efterspørge større emner. Det har vist sig at være den helt rigtige beslutning. Vi oplever stigende aktivitet og har en god ordrebeholdning indtil slutningen af næste år," fortæller Kenneth Hagelskjær.

Med udvidelsen har EMS samtidig besluttet at satse 100 procent på energiindustrien – det vil sige virksomheder, som enten producerer, forbruger eller flytter store mængder energi. På den mådeønsker virksomheden at bringe sine kompetencer endnu bedre i spil og samtidig tage del i den store vækst, der er på vej i Sydvestjylland inden for vindenergi, olie-/gasindustrien og PtX, hvor Esbjerg-aftalen åbner flere muligheder. Erklæringen, som blev underskrevet i maj, sigter mod at bygge minimum 150 GigaWatt havvind inden 2050 og sikre den nødvendige energiinfrastruktur.

"Samfundsmæssigt ser vi ind i en tid, hvor vi både skal have grøn omstilling og sideløbende sørge for, at vi hurtigst muligt bliver uafhængige af russisk olie og gas. Det betyder, at virksomheder som vores får en hel del mere at se til. Hvis vi Hvis vi skal have lavet alt det, som politikerne lægger op til, så bliver vi i hvert fald ikke arbejdsløse før 2050," siger Kenneth Hagelskjær.

Han forventer, at med den øget kapacitet vil EMS have mulighed for at tredoble antallet af timelønnede i de kommende år. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik