Teknovation Logo
robot

 
  • Olsen Metaltrykkeri mener nu, at de har så meget styr på formingsprocessen af hule 3D-metalprintede rundeller, at de kan gå i gang med kundeprojekter.

11. marts 2022, kl. 07:18 

Danskere er lykkedes med tryk af hule plader

Det er muligt at forme en 3D-metalprintet runddel-plade med indbyggede kølekanaler. Det konstaterer Olsen Metaltrykkeri efter succesfuldt at have testet processen i et MADE-projekt sammen med DTU og Teknologisk Institut.


Det er hidtil ikke lykkedes nogen at foretage metaltryning af hule plader.

Men i et MADE-demonstartionsprojekt er det nu lykkedes Olsen Metaltrykkeri, DTU og Teknologisk Institut succesfuldt at gøre netop det.

Det fremhæver direktør hos Olsen Metaltrykkeri, Stig Nalbandian, der betegner projektet som liggende i kategorien mellem forskning og projektudvikling.

Virksomheden har længe været interesseret i at undersøge, om det kan lade sig gøre, fordi de potentielle fordele med indbyggede kølekanaler potentielt vil kunne løse opgaver, der har været efterspurgt af kunderne.

Men der har tidligere ikke kunne lade sig gøre at fremstille hule plader, konstaterer Stig Nalbandian, ifølge MADE.

Ud over at forme den 3D-metalprintede rundel tilfører metaltrykkeprocessen også emnet en lav overfladeruhed samt ikke mindst en deformationshærdning i forhold til, hvis formen alene var 3D-printet frem, tilføjer direktøren.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik