Teknovation Logo
robot

 
  • I offshorebranchen arbejdes der på omstilling til CO2-lagring, siger direktør Martin Næsby, Dansk Offshore.

1. december 2021, kl. 14:04 

Olie Gas Danmark bliver til Dansk Offshore

Offshore-branchen kan levere op til 30 procent af Danmarks 70 procents-mål i 2030 med CO2-lagring i udtjente olie og gasfelter, meddeler Dansk Offshore, som Olie Gas Danmark netop har skiftet navn til.


Offshorebranchen kan energieffektivisere eksisterende aktiviteter markant, så ansvarlig olie- og gasforsyning kan sikre Danmark nok energi i overgangsfasen til et klimaneutralt samfund, meddeles det i forbindelse med offentliggørelsen af den fremadrettede strategien for Dansk Offshore, som Olie Gas Danmark nu skifter navn til.

”Vi skifter navn til Dansk Offshore, fordi det i højere grad afspejler industriens bredde i dag. Vi producerer stadig olie og gas, som er helt nødvendige energikilder for at imødegå energibehovet de kommende årtier. Samtidig arbejder vi på at bruge undergrunden til CO2-lagring og dermed bruge vores offshore viden og infrastruktur til at understøtte energiomstillingen på en ny måde,”, siger direktør Martin Næsby, Dansk Offshore.

Der udledes i dag omkring 1.5 millioner tons CO2 årligt fra produktionen i Nordsøen, hvilket svarer til omkring 3 procent af Danmarks samlede årlige CO2-udledninger. Reduktionerne vil komme fra gradvis nedlukning af ældre produktionsfelter de kommende årtier, fra omfattende energieffektiviseringer af driften og infrastrukturen og fra mindre flaring. Tilsammen vil det nedbringe CO2-udledningen med hhv. 40 procent i 2030 og 70 procent i 2040 i forhold til 2015.

Den helt store CO2-besparelse er lagring af CO2. I Danmark er der i øjeblikket igangsat to offshore CCS projekter; GreenSand og Bifrost.

”Vi ved, at opsamling og lagring af CO2 er helt afgørende for at nå de danske og globale klimamål. Det udtaler både FN’s Klimapanel og Det Internationale Energiagentur. Vi har geologien, faciliteterne, infrastrukturen og ekspertisen til rådighed i industrien. Det kan give Danmark en meget stor konkurrencefordel, når klimatoget for alvor sætter fart,” fastslår Martin Næsby. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik