Teknovation Logo
robot

 
  • Med tirsdagens trepartsaftale er det nu for arbejdsgivere af søge refusion fra første fraværsdag på grund af den stigende Covid-19-smitte, fastslår DI's viceadministrerende direktør Kim Graugaard.

23. november 2021, kl. 10:52 

DI: Rimelig refusion er nu retur

DI er tilfredse med, at det nu igen er muligt for arbejdsgivere af søge refusion fra første fraværsdag på grund af den stigende Covid-19-smitte, hvor flere medarbejdere må blive hjemme, meddeler viceadministrerende direktør Kim Graugaard.


Med den stigende Covid-19-smitte i samfundet er regeringen og arbejdsmarkedets parter blevet enige om, at virksomheder igen kan søge refusion for medarbejdere, der må blive hjemme, fordi de har symptomer, ikke er vaccinerede og er nære kontakter eller har syge, smittede eller hjemsendte børn. Det skaber tilfredshed hos DI:

"Det er godt nyt for både medarbejdere og virksomheder. De løfter et samfundsansvar, når medarbejderne bliver hjemme for at isolere sig eller for at passe deres børn på grund af corona. Derfor er det helt rimeligt, at virksomhederne igen kan søge refusion fra første sygedag," siger organisationens viceadministrerende direktør Kim Graugaard.

I praksis vil regeringen og arbejdsmarkedets parter genindføre den midlertidige suspendering af arbejdsgiverperioden samt den midlertidige ordning med barselsdagpenge til forældre, der må blive hjemme for at passe deres børn, som det også tidligere har været brugt under Covid-19. Ordningerne kommer til at gælde både for medarbejdere og for selvstændige, men ikke for medarbejdere, der har mulighed for at arbejde hjemmefra.

"Når vi beder virksomheder og medarbejdere om at løfte det ansvar, er det rigtig godt, at der følger penge med, så der er økonomisk sikkerhed for både børnefamilier og virksomheder, når medarbejdere eller deres børn bliver smittet," siger Kim Graugaard.

Ordningerne gælder i perioden 1. december 2021 til og med den 28. februar 2022. Begge ordninger kræver lovændring, og regeringen vil forsøge at få en hastebehandling igennem Folketinget, så ordningerne kan virke hurtigst muligt.

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Nis Peder Kolby på tlf. 4032 3400.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik