Teknovation Logo
robot

 
  • Volvo Group bestræber sig på at indgå samarbejder, der udvikle attraktive, sikre og effektive nye køretøjer og maskiner, og som kan bane vejen for et mere bæredygtigt transport- og infrastruktursystem, der er tilpasset fremtiden, siger direktør for Volvo Group, Martin Lundstedt.

22. oktober 2021, kl. 15:38 

Første køretøj i fossilfrit stål

Svenske Volvo har produceret det første køretøj i stål fra SSAB, der er fremstillet uden brug af fossile brændsler i stålfremstillingsprocessen.


Med køretøjet er der tale om en lastvogn til brug ved minedrift, og i løbet af 2022 lanceres flere køretøjer og maskiner i form af en række konceptkøretøjer og komponenter fremstillet af fossilfrit stål fra SSAB.

”At præsentere det første køretøj i verden fremstillet med SSAB's fossilfrie stål er en virkelig milepæl. Vores samarbejde med Volvo Group viser, at den grønne omstilling er mulig og giver resultater," siger direktør for SSAB, Martin Lindqvist, og fortsætter:

"Sammen kan vi fortsætte med at reducere vores klimafodaftryk helt til slutkunden og samtidig sikre, at vores kunder modtager stål af højeste kvalitet. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med Volvo Group inden for forskning og udvikling for at udvikle endnu flere fossilfrie stålprodukter. "

SSAB ønsker fra 2026 at forsyne markedet med fossilfrit stål i kommerciel skala efter en konvertering af Oxelösunds højovne til lysbueovnsproduktion og ved at bruge HYBRIT-teknologien, der erstatter kul og koks. som traditionelt benttes til jernmalmbaseret stålproduktion (med fossilfri elektricitet og brint).

Processen er et afgørende skridt i retning af praktisk talt at eliminere kuldioxidemissioner i stålproduktionen.

I august 2021 kunne SSAB demonstrere verdens første fossilfrie stålplade fremstillet af brintreduceret jern produceret på HYBRIT's pilotanlæg i Luleå. HYBRIT-initiativet er et samarbejde mellem SSAB, LKAB og Vattenfall og et vigtigt skridt i retning af en helt fossilfri værdikæde til stålproduktion, fremhæves det.

Stål fra SSAB forhandles i Danmark af Tibnor A/S.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik