Teknovation Logo
robot

 
  • Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen, mener at vismændenes rapport giver stor grund til optimisme på dansk økonomis vegne.

12. oktober 2021, kl. 12:08 

Metal: Højkonjunktur kræver arbejdskraftfokus

Genopretningen af dansk økonomi er gået rigtig hurtigt, viser aktuel rapport fra vismændene i Det Økonomiske Råd. Faktisk så hurtigt, at landet nu befinder sig i en højkonjunktur, noterer Metal-forbundsformand Claus Jensen og efterlyser indsats for mere arbejdskraft.


Vismændene i Det Økonomiske Råd har tirsdag udgivet deres seneste rapport for dansk Økonomi. Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen, mener rapporten giver stor grund til optimisme på dansk økonomis vegne:

”Allerede i slutningen af september kunne Danmarks Statistik meddele, at BNP nu lå 1,9 pct. højere end niveauet før krisen. Nu følger vismændene op med en prognose, der taler om vækst på næsten 4 procent i år og 3,6 procent i 2022. Med den høje vækst følger en kraftigt stigende beskæftigelse. Jeg synes, vi skal glæde os over dansk økonomis styrke både før og under corona, og jeg synes i allerhøjeste grad, at den danske model har vist sin styrke under krisen,” siger forbundsformand for Dansk Metal, Claus Jensen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Den store fremgang i beskæftigelsen betyder, at økonomiens kapacitetsgrænse nu testes. Mange virksomheder i industrien melder om mangel på arbejdskraft, og selv om endnu flere oplever mangel på råvarer som et problem, så skal det naturligvis tages alvorligt.

Vismændenes forslag om, at man sænker beløbsordningen for at tiltrække flere udlændinge, støtter Dansk Metal ikke:

”Jeg er ikke imod, at flere udlændinge kommer ind for at arbejde i dansk industri. Vi har behov for, at virksomhederne kan skabe endnu mere vækst, men beløbsgrænsen skal ikke sænkes. Jeg ser snarere et behov for at sanktionere hårdere over for virksomheder, der ikke ansætter lærlinge. Jeg er imidlertid åben overfor, at de virksomheder, der tager et socialt ansvar, skal have en særlig fordel i forhold til nemmere og hurtigere at kunne rekruttere udenlandsk arbejdskraft. Det kan være i form af en særlig ordning, der gør det lettere at rekruttere højtkvalificeret arbejdskraft uden for EU,” siger Claus Jensen.

Derudover er et andet stort tema på fremtidens arbejdsmarked fastholdelse af seniorer og bedre arbejdsmiljø:

”Manglen på arbejdskraft handler både om at uddanne flere lærlinge og om at fastholde seniorerne. I forhold til seniorer er det meget overraskende, at mindre end en tredjedel af industriens tillidsrepræsentanter fortæller, at der er lokalaftaler om seniorordninger på de danske industrivirksomheder. Hvis vi vil have folk til at blive længere på arbejdsmarkedet – og det vil vi – så skal vi passe på de ældre. De kræver fleksibilitet på virksomhederne, og at man koncentrerer sig om at skabe et arbejdsmiljø, der ikke slider folk ned ” slutter Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen.  


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik